Reviews

Review Motorola Moto G 4G 2015

Voordelen
Waterdicht
Stock-Android
Gebare
Aangenaam design
Nadelen
Redelijk dik en zwaar
Slechts 1 GB RAM voor de lichtste versie
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 9
Met de nieuwste Moto G stelt Motorola niet teleur. Opnieuw levert het merk een ijzersterk budgettoestel af met nauwelijks minpunten.

Motorola, sinds enige tijd onderdeel van Lenovo, kan nog steeds uitstekende middenklassetelefoons maken. Dat bewijst de intussen derde incarnatie van de Motorola Moto G. De smartphone, die voor 199 euro in de winkel ligt, kreeg een visuele update ten opzichte van zijn voorganger, maar de designtaal bleef behouden. Het toestel is met andere woorden sober, strak en net iets dikker dan andere smartphones.

In dagelijks gebruik werkt de Moto G weinig verrassend uitstekend. Wat werkt, dat werkt, dus koos Motorola er opnieuw voor om een quasi-stockversie van Android op het toestel te plaatsen. Deze keer gaat het om versie 5.1.1, al kan je Motorola kennende, rekenen op frequente en snelle updates. Wat hardware betreft, kreeg de camera een upgrade van acht naar dertien megapixels. De led-flash werd dual-led voor mooiere artificiële belichting en de foto’s komen er over het algemeen beter uit dan bij de Moto G uit de vorige generatie.

Veel hangt van je voorkeur af. We raden deze derde editie van de Moto G met plezier aan, al is de dunnere, veel lichtere Acer Liquid Z in deze prijsklasse ook niet mis. De keuze hangt dus vooral van het volgende af: een vlotte stock android met leuke gebaren en een waterdicht design, versus de soms wat stugge Acer-schil in een aanzienlijk dunner en lichter jasje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business