Reviews

Review Philips E-Line 277E6EDAD/00: Oogstrelend

Voordelen
redelijke prijs
SoftBlue-technologie
getrouwe kleurenweergave
Nadelen
hoogte niet instelbaar
geen usb-poorten
onhandige knoppen
Aanbevolen prijs: €229
Waar te koop?
Totaalscore 7
Voor wie een ganse dag op een computer werkt, is een goede monitor onontbeerlijk. Philips biedt daarom een scherm aan dat blauw licht uitfiltert om vermoeide ogen te voorkomen.

De 277E6 heeft een frame met een glanzende BlackBerry-kleur dat in menig huis niet zou misstaan. Van ver ziet de monitor er gewoon zwart uit, maar wanneer je de kleur van dichterbij bekijkt, zal je een lichte rode schijn waarnemen. Het scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en is voorzien van een antiglanslaagje dat niet reflecteert. Het geheel is bevestigd op een grote ronde staander, welke je tot vijf graden voorwaarts en twintig graden achterwaarts kan buigen. Jammer genoeg is dit de enige aanpassing die je aan de staander kan doen, waardoor het veranderen van de hoogte of het draaien van het scherm niet aan de orde zijn.

Verstopte knoppen

De verbindingsmogelijkheden van de monitor zijn eerder beperkt. Aan de achterkant van het scherm zitten namelijk slechts een DVI-, VGA-, audio- en hoofdtelefoonpoort. Grote ontbrekende factoren zijn hier dan ook een usb-poort en een DisplayPort, al kan de HDMI-poort ook als MHL-input gebruikt worden. Hierdoor kan je inhoud van je smartphone of tablet weergeven op de monitor en kan je eveneens mobiele toestellen opladen. Als laatste bevinden zich achteraan de monitor ook twee speakers van drie watt, welke relatief luid en vrij van vervorming zijn.

In tegenstelling tot poorten heeft de 277E6 wel voldoende knoppen, al zal je eventjes moeten zoeken om ze terug te vinden. De aanraakgevoelige knoppen bevinden zich namelijk aan de schuine zijde, onder de bezel van het scherm. Ook zijn ze voorzien van lichtgrijze opschriften, waardoor de knoppen niet erg gebruiksvriendelijk zijn. Gelukkig is de monitor wel voorzien van controlesoftware, waardoor het mogelijk wordt je toetsenbord en muis te gebruiken tijdens het instellen van het scherm.

[related_article id=”176843″]

Uitfilteren

De 277E6 geeft een getrouwe kleurenweergave, zonder dat je erg hard aan de instellingen moet gaan prutsen. Donkerzwart wordt zonder problemen weergegeven en bij het bekijken van het scherm onder een hoek was slechts een kleine kleurverschuiving waar te nemen. Tijdens het testen van grijze tinten, kwam echter naar boven dat de twee lichtste tinten grijs niet naar behoren worden weergegeven. Hierdoor zullen lichte accenten op een beeld minder goed worden weergegeven, terwijl donkere schaduwen erg scherp zullen zijn.

Ook wanneer je gebruik maakt van de SoftBlue LED-technologie blijven de kleuren goed bewaard. SoftBlue is een technologie van Philips die ervoor zorgt dat blauw licht tot 90 procent minder wordt verspreid door een LED-monitor, waardoor je ogen minder vermoeid zijn na een dag werken. Deze technologie werkt goed en is de belangrijkste reden om voor de 277E6 te kiezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business