Reviews

Review AOC I2481FXH: Flinterdunne monitor

Voordelen
Mooi design
Fysieke bedieningsknoppen
Schittervrije technologie
Nadelen
Hoogte scherm is niet aanpasbaar
Beperkte hoeveelheid poorten
Aanbevolen prijs: €245
Waar te koop?
Totaalscore 8
AOC beweert dat het ultra-slanke profiel en de opvallende metalen onderplaat ervoor zorgen dat de I2481FXH verbluffend is om te zien. In dit geval moeten we de verkooppraatjes van AOC beamen.

De AOC I2481FXH-monitor behoort tot het Style-gamma van AOC. In deze groep producten zitten unieke en innovatieve concepten, waarin moderne schermtechnologie is verwerkt. Dat de I2481FXH tot deze reeks behoort, is onmiddellijk te merken wanneer je de monitor uit de doos haalt. De vormgeving van het scherm is namelijk mooi en strak, met erg kleine bezels en een minimalistische voet. Dit laatste zorgt er echter eveneens voor dat je het scherm enkel tussen -3 en 20 graden kan kantelen. De hoogte van het scherm aanpassen, of het ronddraaien van de monitor is niet aan de orde. Dit nadeel wordt gedeeltelijk goedgemaakt door de relatief grote kijkhoek van 178 graden.

Dunner, dunst

Aan de achterzijde van het scherm, dat slechts 7,5 millimeter dik is, kan je de verschillende poorten terugvinden. De I2481FXH heeft een VGA-poort, een 35mm-poort voor je hoofdtelefoon en twee HDMI-poorten. Hierdoor kan je de monitor met allerhande toestellen verbinden, terwijl het deel blijft uitmaken van je computersetup. Als laatste zit er aan de achterzijde van de monitor eveneens een poort vervat om het scherm van stroom te voorzien met de bijgeleverde adapter.

Het scherm van AOC is 23,8 inch groot en heeft een aspectverhouding van 16:9. De resolutie van de monitor is 1920 bij 1080 pixels en het scherm is in staat 19,7 miljoen kleuren te tonen. Hierdoor krijg je volle en kleurrijke beelden, welke nog eens extra in de verf worden gezet doordat de monitor een statische contrastverhouding van 1000:1 heeft. Bovendien is de monitor uitgerust met zogenaamde schittervrije technologie van AOC, waardoor de helderheid van het scherm wordt geoptimaliseerd om vermoeidheid van de ogen te voorkomen.

Klassieke knoppen

Onder het scherm kan je vijf knoppen terugvinden, waarmee je de monitor kan in- en uitschakelen en de instellingen kan aanpassen. In tegenstelling tot de meeste hedendaagse schermen gaat het hier niet om capacitieve toetsen, maar fysieke knoppen, waardoor je een duidelijke feedback krijgt wanneer je een knop indrukt. Wie toch niet te spreken is over de bedieningsknoppen, kan de iMenu-software gebruiken die op de bijgeleverde cd staat. Hierdoor wordt de functionaliteit van de knoppen gedupliceerd naar een gebruiksvriendelijke interface, welke je met je computermuis kan bedienen. Ook kan je de handleiding van de I2481FXH, de drivers van het scherm en nog enkele andere tooltjes terugvinden op de cd.

Je kan de I2481FXH van AOC aanschaffen voor net geen 250 euro. Dat is een erg schappelijke prijs, gezien de mooie vormgeving van het scherm en de verschillende mogelijkheden die in de monitor vervat zitten. Bovendien zorgt het strakke uiterlijk van de monitor ervoor dat het niet je volledige bureau in beslag neemt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business