Reviews

Review Alcatel Pop 4+

Voordelen
Autonomie
Android 6.0
Selfiecamera
Nadelen
Onhandig formaat
Saai
Positie aan/uitknop
Aanbevolen prijs: €149 euro (16 GB)
Waar te koop?
Totaalscore 8
Liefhebbers van een groot scherm en een klein prijskaartje kunnen hun hart ophalen aan de Alcatel Pop 4+, als ze kunnen leven met de minpuntjes van het toestel.

Alcatel heeft dezelfde tactiek als Acer toegepast: veel (reclame) apps vooraf installeren, om daarmee de prijs te drukken. Opnieuw met resultaat, want je krijgt een heel groot scherm voor weinig geld. Om dat te kunnen doen, heeft Alcatel moeten bezuinigen op prestaties. De Pop 4+ is de traagste smartphone in de test, en dat merk je wanneer je apps opent. Het is niet té traag, maar soms moet je wel eventjes wachten wanneer je meerdere dingen tegelijk wilt doen.

Omdat het grote scherm maar een HD-resolutie heeft, oogt het niet zo scherp als de rest uit deze massatest. Het ontwerp is geblokt en saai, met een standaardbatterij ongeacht het grotere scherm. Desondanks scoort hij nog steeds bijzonder goed op autonomie en moet hij enkel Wiko en Samsung voorlaten. Alcatel plaatst de aan/uitknop boven de volumetoets, waardoor je niet bepaald ergonomisch met één hand het toestel kan in- of uitschakelen. Wie een smartphone wil hebben met een groot scherm, maar weinig budget heeft, is de Alcatel Pop 4+ een prima keuze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business