Reviews

Review Dell Inspiron 7359: Plooibaar en plezierig

Voordelen
Leuk design
Omklapbaar scherm van hoge kwaliteit
Nadelen
Autonomie
Aanbevolen prijs: €869
Waar te koop?
Totaalscore 8
Met de Inspiron 7953 legt Dell een betaalbare laptop met hoge prestaties en een omklapbaar aanraakscherm op tafel. Het toestel is niet zonder fouten, maar heeft toch alles in huis om een absolute aanrader te zijn.

De Inspiron-reeks van Dell is volgens mij een van de interessantste laptopreeksen van het moment. Inspirons zijn degelijke en mooi afgewerkte laptops met een volledig omklapbaar scherm, naar analogie met bijvoorbeeld de Yoga’s van Lenovo of de x360’s van HP. De buitenkant heeft een softtouch feel die de Inspiron een unieke look geeft. De Inspiron 7359  niet zo premium als de high-end concurrenten van de andere merken, maar de keuze voor het softtouchmateriaal geeft me toch het gevoel een speciale laptop vast te hebben.

Het 13,3 inchscherm heeft een full HD-resolutie en is van uitstekende kwaliteit, met een nagenoeg perfecte kijkhoek dankzij het IPS-paneel. Draai je dat scherm helemaal rond, dan wordt de laptop een dikke tablet. In het chassis zit een pennetje verborgen om het aanraakscherm te bedienen, maar het gaat niet om een geavanceerd pennetje dus de meerwaarde is beperkt. Ik gebruikte in de praktijk steevast m’n vingers.

Prestaties

De toetsen van de laptop hadden best iets meer uitgesproken mogen zijn, maar je kan ermee uit de voeten. Niet het beste typcomfort dus (daarvoor moet je volgens mij meestal bij Lenovo zijn), maar niets om je zorgen over te maken.

Onder de toetsen schuilt een Core i7-5500U-processor samen met 8 GB aan RAM en een SSD van 256 GB. Mijn testmodel bevatte een oudere variant, in de winkel koop je deze laptop intussen met i7-6500U. Zoals steeds is een i5 voor veel mensen een interessantere keuze, maar zelfs met i7 blijft de prijs voor dit toestel bijzonder redelijk. De Inspiron 7359 is snel over de ganse lijn, blinkt uit in multitasking en het zwaardere werk, en zal enkel protesteren wanneer je wilt gamen.

Twee usb 3-aansluitingen zorgen samen met één klassieke usb 2-poort voor de connectiviteit. Een extern beeldscherm kan je aansluiten via HDMI en ook een sd-kaartsleuf ontbreekt niet. Ik mis hier enkel een ethernetaansluiting, al is dat geen groot gemis. Onder andere Acer slaat er echter in om zelfs in redelijk dunne budgetmodellen een ethernetpoort weg te stoppen.

Beperkte autonomie

De autonomie is volgens mij het grootste pijnpunt van dit toestel. Bij licht gebruik gaf de Inspiron er al na vier uur de brui aan. Is de levensduur van je batterij een prioriteit, dan vind je voor dit geld betere toestellen. Anderzijds moet je dan het omklapbare aanraakscherm laten gaan. Hoe zwaar die autonomie doorweegt in je keuze voor dit toestel hangt van je persoonlijke prioriteiten af.

De Inspiron 7359 is een uitstekende laptop en een heel goede keuze voor wie een leuk toestel rond de 800 euro zoekt. Het design is vrijwel compromisloos en de prestaties liggen hoog terwijl de prijs eerlijk blijft. Wil je toch iets minder uitgeven? Kijk dan zeker eens naar de i5-variant van dit toestel. Wie een leuke allround-laptop zoekt heeft daar genoeg aan.

Systeemeigenschappen: Intel Core i7-5500U, 8 GB RAM, Integrated Graphics, 256 GB SSD, 13,3 inch mat aanraakscherm (1.920 x 1.080), Windows 10 Home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business