Reviews

Review AOC U2477PWQ: Betaalbare 4K

Voordelen
4K
Goedkoop
Goede reactiesnelheid
Nadelen
Slechte kleurenaccuraatheid
Geen USB-poort
Geen ingebouwde luidsprekers
Aanbevolen prijs: €399
Waar te koop?
Totaalscore 7
De AOC U2477PWQ kan je voor weinig geld op de kop tikken, al zal je dan wel een compromis moeten sluiten op het vlak van kleurenaccuraatheid.

De AOC U2477PWQ is een PLS-monitor van 23,6 inch. Het scherm heeft een uitstekende contrastratio van 1000:1 en een maximale helderheid van 300 cd/m2. Verder heeft de monitor een reactiesnelheid van slechts vier milliseconden, een resolutie van 3840×2160 pixels (4K) en een verversingssnelheid van 60 Hz. Dit maakt de monitor uitermate geschikt voor gamers.

Stevige voet

De monitor is voorzien van een staander met een stevige zilverkleurige voet. Behalve een zilverkleurige boord aan de onderzijde van het scherm is de monitor volledig zwart. Dit geeft de AOC U2477PWQ een sober en strak uiterlijk. Ook is het mogelijk om het scherm in hoogte te verstellen en te kantelen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken voor nekproblemen na een lange gamingsessie.

De AOC U2477PWQ is voorzien van een VGA-, DVI-, HDMI- en Display-poort. Dit biedt voldoende mogelijkheden om de monitor aan een computer aan te sluiten, maar een USB-poort had een leuke toevoeging geweest. Ook voor audio kan je niet bij dit scherm terecht: het bevat geen speakers of een audiojack.

Kleurenweergave

De monitor van AOC kost niet veel geld en dit is jammer genoeg te merken aan de kleurenweergave. We testten het scherm met de kalibratiesoftware CalMAN Studio en de i1Display van X-Rite. Wanneer we de standaardinstellingen van het scherm gebruikten, werd een gemiddelde deltaE, die de kleurafwijking weergeeft, gemeten van 5,8, wat een erg hoge waarde is. Met name witte tinten en roze kleuren worden slecht weergegeven door het scherm.

[related_article id=”184241″]

Ook wanneer we het scherm in andere modi zetten, waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. In de ‘game’-mode zakte de helderheid van 234,1 cd/m2 naar 163,1 cd/m2. Mede hierdoor daalde de gemiddelde deltaE lichtjes naar 5,4. Dit is echter nog steeds verre van goed. In ‘text’-mode werd het scherm nog donkerder met een helderheid van 76,8 cd/m2. Ook hier bleef de kleurenaccuraatheid ondermaats met een gemiddelde deltaE van 5,6.

Conclusie

Er zijn weinig 4K-schermen die je voor zo weinig geld op de kop kan tikken als de AOC U2477PWQ. Voor een kleine 400 euro krijg je, behalve de hoge resolutie, een degelijke monitor met een hoge contrastratio en een goede reactiesnelheid. Jammer genoeg laat AOC een steek vallen op het vlak van kleurenaccuraatheid. Voor professioneel grafisch werk is de monitor dan ook niet geschikt. Gamers en mensen die op zoek zijn naar een 4K-monitor voor een prijsje zullen daarentegen wel tevreden zijn met dit scherm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business