Reviews

HP Pavilion x360: Compromisloze budgettopper

Voordelen
Heel scherpe prijs
IPS-scherm met full hd-resolutie
Gebalanceerde hardware
Nadelen
'Uniek' design
Vlak toetsenbord
Aanbevolen prijs: €599
Waar te koop?
Totaalscore 9
HP bespaarde een beetje geld op de bouwkwaliteit van de Pavilion x360 maar het resultaat heeft specificaties die doen watertanden aan dit prijspunt.

HP’s Pavilion x360 is een budgetversie van de Spectre x360 ik eerder al onder handen nam. Het toestel is een stuk dikker, zwaarder en minder premium afgewerkt, maar langs buiten ziet de laptop er desalniettemin fijn uit. De scharnieren waarmee het aanraakscherm helemaal rond kan draaien, lijken bovendien als twee druppels water op die van de Spectre. Ze zien er dus stijlvol uit en glimmen.

Binnenin zitten voordelige maar capabele ingewanden: De Core i3-6100U is een dualcorechip met multithreading geklokt op 2,3 GHz. De cpu zorgt samen met 4 GB aan RAM en een SSD van 128 GB voor een responsief systeem dat snel aanvoelt, zolang je de zware programma’s achterwege laat. 128 GB is genoeg voor de lichtere gebruiker, maar zeker niet voor iedereen. Houd er rekening mee dat je geen grote multimediabibliotheek kun bijhouden op de kleine SSD.

Prachtscherm

Het 13,3 inchscherm krijgt een full HD-resolutie mee, wat gezien het erg aantrekkelijke prijskaartje zonder meer knap is. Dat scherm heeft dankzij de IPS-technologie ook nog eens een nagenoeg perfecte kijkhoek, en dat is al helemaal ongezien voor 599 euro. De meeste fabrikanten opteren op dit prijspunt voor een TN-paneel, iets waar ik zelfs begrip voor zou opbrengen.

[related_article id=”183623″]

Zelfs op de batterij bespaart HP niet: 7 uur en half is lang niet slecht. Als kers op de taart krijg je drie usb-poorten waarvan twee met de 3.0-standaard, een ethernetpoort, een kaartlezer en een HDMI-aansluiting. Wat functionaliteit betreft is de Pavilion x360 ondanks de prijs compromisloos, en dat is knap.

Bouwkaliteit

Er zijn natuurlijk wel enkele nadelen. De Pavilion x360 is bijvoorbeeld erg zwaar. Klap je de laptop open, dan zie je een zwart toestel dat ter hoogte van de touchpad is uitgerust met allemaal fijne lijntjes in de kleur van de buitenzijde, in mijn geval goud. Smaken verschillen maar lelijker zag ik zelden. Het toestel ziet er verder meer high-end uit dan het is: het toetsenbord is vlak en in vergelijking met duurdere laptops eerder onaangenaam om lang mee te typen. Het chassis ziet er bovendien kwalitatiever uit dan het aanvoelt.

Laat dat design echter niet al te zwaar doorwegen: de prestaties van het toestel, gecombineerd met het knappe omklapbare aanraakscherm, zijn vrijwel ongezien aan dit prijspunt. Moest deze laptop geen aanraakscherp hebben, zou ik het toestel nog steeds zonder aarzelen aanraden aan wie een budgetlaptop zoekt.

Systeemeigenschappen: Intel Core i3-6100U, 4 GB RAM, Integrated Graphics, 128 GB SSD, 13,3 inch glossy aanraakscherm (1.920 x 1.080), Windows 10 Home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business