Reviews

Review Sitecom X5 AC750

Voordelen
Installatiegemak
Bereik
Nadelen
Snelheid
Aanbevolen prijs: €69,95
Waar te koop?
Totaalscore 8
De X5 AC750 van Sitecom blinkt uit in installatiegemak en ook het bereik zit snor. Alleen op snelheid moet hij inboeten.

Op vlak van installatiegemak verdient Sitecom bijzonder veel punten. In de doos ligt bovenop de router een kaartje met alle gegevens die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Surf naar een bepaalde url, volg alle stappen, en je kan aan de slag.

Het kaartje bevat alle wachtwoorden voor wifi-toegangspunten, maar ook voor de online webinterface. Alles is sterk beveiligd, wat natuurlijk goed nieuws is qua gebruiksgemak. Verder bevat het kaartje nog enkele tips, ideaal om naast je router te leggen wanneer de nood het hoogst is.

Een vlotte installatie is fijn, maar de router moet natuurlijk ook goed presteren. Op vlak van bereik scoort deze router prima, maar de snelheid ligt onder het gemiddelde in deze test. De snelheid is bovendien ook niet altijd even stabiel. Met momenten genoten we van een bliksemsnelle verbinding, maar soms daalde die sterk om onverklaarbare reden.

Over de hele lijn wel een uitstekende router, rekening houdend met zijn prijskaartje, en samen met Linksys de meest gemakkelijke om te installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business