Reviews

Samsung Galaxy J5 (2016) review: Degelijk

Voordelen
Leuk design
Amoledscherm
Grote autonomie
Snelle autofocus
Nadelen
Duur
Wisselvallige prestaties
Aanbevolen prijs: €249,99
Waar te koop?
Totaalscore 7
Samsung wist vorig jaar te verrassen met de budgetsmartphone Galaxy J5. Is de J5 van dit jaar nog steeds je geld waard?

Vorig jaar wist Samsung positief te verrassen met de Galaxy J5. Jammer genoeg wekt de opvolger van het toestel eerder gemengde gevoelens op. De Galaxy J5 van 2016 bevat wederom een Snapdragon 410, die een quadcoreprocessor met kloksnelheid van 1,2 GHz combineert met een Adreno 306 GPU. Deze chip heeft al een redelijke leeftijd, wat te merken is aan de resultaten in de benchmarks. De J5 haalt wisselvallige scores en met name bij 3D-tests schiet het toestel te kort.

Mooie beelden

Samsung heeft zijn smartphone wederom van een HD-amoledscherm voorzien, waardoor het toestel mooie beelden en rijke kleuren toont. Ook over het uiterlijk van de Samsung Galaxy J5 mogen we niet klagen. Vorig jaar vonden we dat dit er goedkoop uitzag, maar Samsung heeft de opvolger van de J5 voorzien van een kunststof achterkant die lijkt op geborsteld aluminium. Een dof metalen frame maakt het plaatje compleet.

Grote autonomie

Net als vorig jaar heeft de camera een snelle autofocus. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over wazige foto’s, al heeft de camera wel moeite bij het vastleggen van veel details bij mindere lichtomstandigheden. Selfieliefhebbers kunnen gebruik maken van een camera met 5 MP-sensor. De selfiecamera heeft een LED-flits, wat voor leuke resultaten zorgt.

De autonomie van de J5 is het belangrijkste verkooppunt van het toestel. Pas na meer dan negen uur was onze videotest afgelopen. Gemiddelde gebruikers zullen de smartphone zonder problemen twee dagen kunnen gebruiken en ook fervente smartphonegebruikers zullen tevreden zijn over de batterij.

Betere alternatieven

Al bij al levert Samsung net als vorig jaar een degelijk toestel af, al is het niet zonder gebreken. Samsung had er goed aan gedaan om zijn toestel van een nieuwere chip te voorzien en door gebruik te maken van 3 GB RAM in plaats van twee had het toestel vlotter kunnen werken. Hier staat tegenover dat de Samsung Galaxy J5  er leuk uitziet, een kwalitatief scherm heeft en over een uitstekende autonomie beschikt.

Moest Samsung zijn toestel net als vorig jaar voor minder dan tweehonderd euro aanbieden, had het een goede keuze geweest voor mensen met een beperkt budget. Samsung schiet echter in zijn eigen been door de prijs op te krikken naar 249,99 euro. Hierdoor concurreert het toestel rechtstreeks met onder andere de HTC Desire 628 en de Motorola Moto 4G Plus, welke betere prestaties neerzetten. Wie 250 euro te spenderen heeft, zoekt dan ook beter verder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business