Reviews

Gardena R50Li review: pittig geprijsd

Voordelen
Lichtgewicht
Duidelijke interface
Nadelen
Vast wiel vooraan
Tegenvallend maairesultaat
Prijs kan scherper
Aanbevolen prijs: €1399
Waar te koop?
Totaalscore 6
Gardena is lid van de Husqvarna-groep. Ondanks dat de R50Li hun eerste model is, kan het wel teren op de jarenlange expertise van Husqvarna.

We schrokken ons rot wanneer we de Gardena R50Li uit de doos haalden. Deze robotmaaier weegt bijzonder weinig en heeft een bijzondere vorm vergeleken met andere robotmaaiers. Nadat we het klepje openden, krijgen we een duidelijk scherm te zien waar we alle instellingen kunnen ingeven. De knoppen reageren duidelijk, binnen een aantal minuten is de robotmaaier helemaal ingesteld, inclusief tijdschema om op bepaalde dagen veel of weinig te rijden.

Fluisterstil

De R50Li werkt via het kriskras-principe en is bijzonder stil. Samen met de Worx Landroid de stilste uit de test, maar net als de Landroid doet hij er ook het langst over om je hele gazon te maaien. Het bereik is behoorlijk klein, maar wie geduld heeft, kan het resultaat bewonderen. Enkel kleine grasvelden na een smalle doorgang zijn soms een probleem om altijd effen te maaien. Dikwijls geraakt hij niet in die zone na de smalle doorgang, waardoor het minder grondig gebeurt.

Hij heeft zich nooit vastgereden tijdens de test, maar het valt me op dat hij bij elke draaibeweging behoorlijk wat tijd verliest. Er is namelijk geen losstaand wieltje vooraan, waardoor hij ruimere bochten moet nemen. Een vreemde keuze van Gardena, want met zo’n roterend wieltje kan je heel compact 360 graden ronddraaien. Nu verliest de R50Li telkens behoorlijk wat tijd, en het ziet er ook klungelig uit.

Gepasseerd

De Gardena R50Li had een degelijke robotmaaier geweest twee jaar geleden, maar in deze prijsklasse leveren Bosch, Robomow tegenwoordig meer functionaliteit voor een gelijkaardig prijskaartje. In de praktijk presteert deze robotmaaier ongeveer zoals de Worx Landroid, maar die kost 450 euro minder en is nog compacter en lichter. Hoog tijd om het gamma te vernieuwen Gardena, of om de prijs te drukken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business