Reviews

Review Logitech G413 Carbon: mechanisch budgetklavier

Voordelen
Prijs-kwaliteit
Robuust aluminium harnas
Sober ontwerp
Goede game- en typervaring
Nadelen
Schril veringsgeluid
USB 2.0-poort
Aanbevolen prijs: €99,99
Waar te koop?
Totaalscore 9
De Logitech G413 Carbon is een mechanisch toetsenbord aan een zacht prijsje, maar krijg je ook waar voor je geld?

Eens je bent overgestapt op de magische tikgeluiden van een mechanisch toetsenbord, wil je nooit nog een exemplaar met rubber dome-toetsen. De mechanische broers zijn superieur op elk vlak, ware het niet dat ze de rust en stilte van collega’s of huisgenoten verstoren. Daarnaast komen ze altijd hand in hand met een pittig prijskaartje. Logitech wil het financieel leed verzachten met de G413 Carbon.

Dit full-size toetsenbord inclusief numeriek klavier doet afstand van alle toeters en bellen. Als je een groter exemplaar wilt met programmeerbare toetsen en polssteun, schaf je beter de duurdere G910 Plus aan. Gaat je voorkeur uit naar een naakt ontwerp dat klasse uitstraalt, dan is dit paneel op je lijf geschreven. Enkel de machorode achtergrondverlichting verraadt dat de G413 Carbon zich richt op gamers. Is dit niet jouw ding, dan kan je ook een versie met witte toetslampjes aanschaffen. Een optie voor RGB-verlichting is er niet.

Bouwkwaliteit

Bij het uitpakken valt meteen de fantastische bouwkwaliteit op. De toetsen worden ondersteund door een robuust aluminium harnas, wat voor ons een aangename verrassing was. In zijn prijsklasse hadden we immers een plastic jasje verwacht. De huisgemaakte Romer G-toetsen voelen fijn aan, ook al verkies ik zelf de switches van Cherry MX. De game- en typervaring verliep soepel, maar het veringsgeluid is erg schril. In de praktijk heb je daar enkel last van in een situatie zonder achtergrondgeluid. In de doos tref je nog enkele afzonderlijke toetsen aan met een inkeping, wat in de praktijk prettig werkt om je vingers op de juiste plek te doen belanden.

Achteraan steekt een usb-poort, zodat je eenvoudig een muis kan aansluiten. Wegens de verouderde 2.0-technologie koppel je best geen harde schijf aan door de beperkte snelheid. Vergis je trouwens niet: je krijgt geen extra poort, maar een verlenging van een usb-gleuf uit je machine. De geïntegreerde usb-kabel splitst zich af in twee, maar je bent niet verplicht om beide uiteinden te koppelen.

Kortom, de Logitech G413 Carbon is een fantastisch en budgetvriendelijk instapmodel voor iedereen die zijn eerste voetjes wilt zetten in de wondere wereld van mechanische toetsenborden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business