Reviews

Beddit 3 review: slaap voortaan beter met extra hulp

Voordelen
Tracker die je niet moet dragen
Gedetailleerde slaapinfo
Handige slaapscore
Nadelen
iOS-app heeft meer functies
Tips zijn niet gepersonaliseerd
Aanbevolen prijs: €149
Waar te koop?
Totaalscore 7
Met de Beddit 3 kan je de kwaliteit van je slaap meten zonder dat je een toestel hoeft te dragen. De inzichten die je verkrijgt over je slaap kunnen helpen om je nachtrust te verbeteren.

In tegenstelling tot fitnesstrackers die eveneens je nachtrust kunnen opmeten, hoef je bij de Beddit 3 niets rond je pols of een ander lichaamsdeel te dragen. Het toestel is een uit stof vervaardigde strook die je onder je matrasovertrek legt. Sluit de usb-kabel die aan het uiteinde uit de strook komt aan op een stopcontact en de slaaptracker kan zijn werk doen. Het toestel is dun genoeg zodat je niets voelt van de extra strook stof die onder je lichaam is geplaatst.

Beddit maakt gebruik van ballistocardiografie om je hartslag te meten. Bij deze methode worden kleine bewegingen van je lichaam gedetecteerd die een gevolg zijn van bloed dat door je slagaders wordt geperst. Dankzij deze techniek kan je je hartslag opmeten zonder dat een invasieve methode verreist is.

Slaaptips

De Beddit 3 verbindt met je smartphone via bluetooth. In de app kan je een slaapdoel tussen de zes en negen uur kiezen en aanduiden welke slaaptips je wilt ontvangen. Jammer genoeg geeft Beddit je slechts algemene tips, die niet gerelateerd zijn aan de kwaliteit van je slaap. Hierdoor voelen veel van de tips overbodig aan. Na een nagenoeg perfecte slaapscore te hebben gehaald, heb ik weinig interesse in het feit dat brandend maagzuur ervoor kan zorgen dat ik ’s nachts wakker wordt.

In het informatiegedeelte van de app kan je per nacht bekijken hoe goed je slaap was. Beddit geeft je hiervoor een score tussen 0 en 100. Vanaf 75 punten beland je in een groen gedeelte en heb je volgens het Finse bedrijf een degelijke nacht achter de rug. Wanneer je verder naar beneden scrolt, kan je je totale slaaptijd, je slaapefficiëntie, gemiddelde hartslag en gemiddelde ademhalingssnelheid bewonderen. Ook kan je informatie bekijken over je slaappatroon en de schommelingen in je hartslag.

Slimme wekker

Momenteel moet je in de Android-app aangeven wanneer je start en stopt met slapen, wat bij de iOS-app niet het geval is. Beddit belooft dit kwartaal zijn Android-app aan te passen, waardoor ook bij deze gebruikers hun slaap automatisch wordt gedetecteerd. Wanneer je in de Android-app aangeeft dat je gaat slapen, kan je een slimme wekker inschakelen. Deze zal je ten vroegste een half uur voor de aangegeven tijd wakker maken en houdt in de gaten wanneer je licht slaapt. Hierdoor zou je met een uitgeslapen gevoel wakker moeten worden, maar hier heb ik weinig van gemerkt. De app heeft de neiging me vroeger waker te maken op momenten dat ik een slechte nacht achter de rug heb en snak naar elke minuut extra slaap die ik kan krijgen.

Met de overige functies van Beddit ben ik wel tevreden. De app toont op een overzichtelijke manier hoe goed mijn slaap was en detecteert correct wanneer ik ’s nachts wakker was. Dankzij het toestel krijg je meer inzicht in je slaap, wat op lange termijn je nachtrust ten goede komt. Beddit geeft meer slaapinfo ten opzichte van fitnesstrackers, maar biedt voor 149 euro minder functionaliteit aan dan fitnesstrackers van een vergelijkbare prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business