Reviews

Acer Aspire C24 review: budgetvriendelijke all-in-one

Voordelen
Scherpe prijs
Full HD-scherm
Design
Gebalanceerde specificaties
Nadelen
Luid bij zwaar werk
Kwaliteit randapparatuur
Niet geschikt voor intensieve taken
Aanbevolen prijs: €899
Waar te koop?
Totaalscore 8
Acer weet een goede balans te bewaren tussen design, prijs en prestaties met de Acer Aspire C24.

Acer heeft goed begrepen wat een all-in-one-desktop moet zijn. De computer ziet eruit als een 23,8 inch-monitor die slechts bij nadere inspectie prijsgeeft dat er computerhardware inzit. De C24 is zo slank en dankzij de metaal ogende afwerking en de mooie voet erg stijlvol. Het dunne profiel zorgt er in combinatie met de budgetvriendelijke prijs voor dat er geen geweldige hardware binnenin zit.

Verassend luid

De Intel Core i3-processor is een bescheiden laptopvariant. Voor licht kantoorwerk en multimediaconsumptie heeft deze chip meer dan genoeg in zijn mars en zelfs de occasionele zwaardere spreadsheet zal de C24 niet doen struikelen, maar reken niet op straffe prestaties. De SSD van 128 GB en 4 GB aan RAM zorgen samen voor een gebalanceerde hardwarecombinatie. Ondanks de scherpe prijs doet Acer je bovendien nog een interne HDD met een capaciteit van 1 TB cadeau.

Hoewel de processor niet zo krachtig is, en er geen extra grafische kaart aan boord is, lijkt de all-in-one toch te zwoegen met de koeling. Bij zwaar werk begint de computer flink te blazen dat is erg hoorbaar. Wanneer je de computer niet tot het uiterste duwt, blijft het toestel wel stil. Naast de milde maar doordachte hardwarekeuze staat natuurlijk het scherm centraal. De C24 heeft dunne schermranden rond het full HD-display. Dat IPS-scherm heeft een goede kijkhoek, maar de kleuren zijn ietwat afgewassen. Het is fijn dat Acer investeert in een goed scherm, maar besef wel dat de kwaliteit van het paneel minder is dan bij duurdere toestellen.

Budgetlaptop

Vooraan is de C24 heel minimalistisch. De aan-uit-knop zit onderaan verstopt en alle aansluitingen zitten aan de achterzijde. Je vindt daar twee USB 2-poorten, twee USB 3-poorten, een ethernetpoort en een SD-kaartsleuf. Wifi is ingebouwd.

Acer voorziet de computer van een webcam, maar die is optioneel. Het kleine magnetische balkje dat de camera huisvest, klikt mooi bovenop het scherm. Een korte usb-kabel volstaat net om één van de poorten aan de achterzijde te bereiken. Wie geen webcam wil gebruiken, kan het ding gewoon in een schuif wegstoppen. De computer is immers mooier zonder uitstulping. Muis en toetsenbord zitten mee in de doos, maar wie plant om vaak achter de C24 te zitten investeert best in eigen randapparatuur. Ik vind de stukken hardware zeker niet slecht: ze werken wel degelijk goed genoeg, maar ze zijn vervaardigd uit plastic en voelen wel heel goedkoop aan.

De C24 is eigenlijk een budgetlaptop in aio-jasje, maar dat hoeft geen struikelblok te zijn. Wie geen mobiel toestel wil en aast op een iets groter scherm aan een scherpe prijs, mag de Aspire C24 zeker overwegen. Een versie met Core i5 voor wat meer pk’s is bovendien ook beschikbaar voor net geen 1.000 euro.

Systeemeigenschappen: Intel Core i3-6100U, 4 GB RAM, Integrated Graphics, 128 GB SSD, 1 TB HDD, 23,8 inch mat scherm (1.920 x 1.080), Windows 10 Home, webcam, muis en toetsenbord meegeleverd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business