Reviews

Lego Boost Creative Toolbox review: programmeren met Lego

Voordelen
Eenvoudig
Leuke introductie tot programmeren en robots
Compatibel met andere Lego-producten
Nadelen
Veel onderdelen
Sommige projecten te moeilijk voor jonge kinderen
Aanbevolen prijs: €159,99
Waar te koop?
Totaalscore 9
Kinderen die te jong zijn om aan de slag te gaan met Lego MindStorms kunnen van programmeren proeven met de Lego Boost Creative Toolbox.

De Lego Boost Creative Toolbox is bedoeld voor kinderen tussen 7 en 12 jaar, bevat de nodige sensoren en actoren voor een robot en werkt samen met een app. Deze app bevat alle bouwinstructies en codecommando’s. Verder krijg je 843 Lego-blokjes en een gekalibreerde Playmat.

Lego-steen op batterijen

De Move Hub, de belangrijkste controller van de Toolbox, is een Lego-steen die op batterijen werkt. De steen bevat een kantelsensor en verbindingen voor de motor en de kleuren- en afstandssensor. De Hub communiceert met je smartphone of tablet waarop de Boost-app staat en stuurt je zelfgemaakte robot aan. De app geeft instructies voor het bouwen van vijf verschillende robots, namelijk de schattige robot Vernie, Frankie the Cat, Guitar 4000, de M.T.T. 4 die kleine Lego-objecten oppikt en de Autobuilder, die kleine Lego-creaties maakt. De applicatie legt je stap voor stap uit hoe je zo’n robot bouwt met behulp van prentjes. Jammer genoeg staat er geen extra info bij deze instructies. De instructies zijn duidelijk, maar hadden meer diepgang gehad wanneer werd uitgelegd waarvoor elk deel van de robot dient.

[related_article id=”217021″]

Nadat we het beginnersproject hadden afgerond, gingen we met Frankie the Cat aan de slag. Het opbouwproces van de robot vergt een hoop concentratie, waardoor we enkele keren een foutje maakten. Gelukkig kan je eenvoudig op je schreden terugkeren; beweeg de slider in de app naar links en je ziet de vorige instructie. Je bouwt de robot in stadia en de app moedigt je aan om tussendoor enkele van de functies uit te proberen. Eerst laat je de kat bewegen door hem te aaien, daarna geef je hem drinken uit een fles en tenslotte vier je zijn verjaardag met een taart. Op deze manier kan je even pauze nemen van het bouwproces en een deel van de robot al uitproberen.

Programmeren met blokken

Eenmaal je Frankie volledig hebt gebouwd, ontgrendel je nieuwe manieren om met hem te spelen. Nadat je met de mobiele app hebt verbonden door op de groene knop op de Move Hub te drukken, kan je beginnen programmeren. De Boost Kit gebruikt geen bestaande programmeertaal, maar laat je met blokken bouwen. Iedere blok heeft een visuele indicatie waardoor je weet wat de achterliggende code doet. Eenmaal je een ketting hebt gevormd van blokjes druk je op de startknop, waarna je robot de verschillende stappen overloopt.

Met iedere robot van het Lego Boost Creative Toolbox kan je een hoop dingen doen. Nadat je de basisfuncties hebt uitgeprobeerd, kan je je eigen code maken om de robot op een andere manier aan te sturen. Je bent al snel een hele tijd zoet met het uitproberen van mogelijkheden, wat erg slim is van Lego. Je moet je robot immers telkens afbreken wanneer je een nieuwe wilt maken.

De Lego Boost Creative Toolbox is een indrukwekkende en leuke manier om kinderen te tonen dat coderen niet abstract hoeft te zijn; het is een tool om leuke projecten mee uit te voeren. Als ouder zal je waarschijnlijk hier en daar moeten helpen, al is de Toolbox ontwikkeld om erg laagdrempelig te zijn. Houd de kleinere stukjes goed in de gaten en je kinderen zullen zich uren amuseren met Lego en programmeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business