Reviews

Acer Inspire 3 review: thuislaptop

Voordelen
Gebalanceerde configuratie,
Veel opslag
Scherpe prijs
Nadelen
Scherm met slechte kijkhoek
Aanbevolen prijs: €699
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Acer Inspire 3 is een scherp budgettoestel met gebalanceerde specificaties, maar waarbij zijn scherm zijn achilleshiel is.

Wanneer ik Inspire 3 zie, denk ik direct aan een haarscherpe budgetlaptop. Deze is niet zo haarscherp geprijsd, tot je naar het totaalplaatje kijkt. Wat onmiddellijk opvalt, is de aanwezigheid van een Intel Core i5-7200U. Dat is een perfecte processor voor een gebalanceerd systeem, net als de 6 GB RAM. Binnenin zit een snelle SSD, maar 128 GB opslagcapaciteit is eerder beperkt. Tot mijn verrassing zit er ook een 1 TB harde schijf (HDD) in, voor extra opslagruimte. Het enige waar je dus rekening mee moet houden, is dat je tijdig minder gebruikte bestanden van de SSD naar de HDD verhuist om ruimte over te houden. Geen onoverkomelijk probleem, maar je moet het wel in het oog houden op dit toestel. Zijn 15,6-inch scherm is een ideaal formaat wanneer je je laptop voornamelijk op één plaats gebruikt en minimaal verplaatst.

[related_article id=”216495″]

Het enige waar ik me aan stoor, is de magere schermkwaliteit. Je krijgt een full HD-resolutie, wat goed nieuws is, maar de kijkhoeken zijn niet goed. Enkel wanneer je perfect voor je computer zit, kan je van een relatief mooi beeld genieten. Bekijk het in de winkel om zeker te zijn dat het jou niet stoort. In zijn totaliteit is het echter een prima gebalanceerde computer die tamelijk goed geprijsd is. Het had nog beter geweest als Acer voor een 256 GB-SSD had gekozen en de HDD had geschrapt. Zo heb je meer snelle opslag en daalt de prijs een beetje. De Aspire 3 krijgt een reliëfafwerking aan de achterkant, maar blijft als goedkoop plastic aanvoelen. Dat moet je er echter bijnemen, want voor dit prijskaartje kan je onmogelijk een premium afwerking wensen. De autonomie is gemiddeld: maximaal zes uur bij licht gebruik.  De perfecte thuislaptop, alleen kijk je best in de winkel na of de schermkwaliteit jou stoort.

Systeemeigenschappen: Intel Core i5-7200U, 6 GB RAM, geïntegreerde graphics, 128 GB SSD, 1 TB HDD, 15,6 inchscherm mat (1.920 x 1.080), Windows 10 Home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business