Reviews

Logitech G433 review: headset met identiteitscrisis

Voordelen
Veel accessoires
7.1-surround
Heldere microfoon
Nadelen
Beperkt bereik
Standaard-oorschelpen zijn niet erg comfortabel
Geen pop filter
Aanbevolen prijs: €129
Waar te koop?
Totaalscore 6
Logitech wil met de G433 zowel audiofielen als gamers aanspreken, maar het resultaat is een ratatouille waarin het op geen enkel vlak uitblinkt.

Als gamer wil je een headset met surroundgeluid en een heldere microfoon, zodat je naar hartenlust kan brullen op je teamgenoten tijdens een potje Counter-Strike of League of Legends. Spijtig genoeg boeten goedkopere gaming headsets in aan geluidskwaliteit, wat Logitech probeert te verhelpen met de G433. In principe is deze headset ook geschikt om muziek te beluisteren, zo beweert de hardwarespecialist. Een soort stofje, die ook voor sportkleding wordt gebruikt, moet zorgen voor een comfortabele fit. Ideaal voor tijdens een lange joggingsessie of in de fitness zou je zeggen, maar het Sports Mesh Tissue is nogal ruw en dus niet zo comfortabel als het doet vermoeden. Ben je geen fan, kan je de oorschelpen vervangen door een variant die is vervaardigd uit het comfortabelere microfiber.

Beperkte bass

In de doos steken twee verschillende kabels (een lange en een korte), een draagtasje, 7.1-usb geluidskaart en een afneembare microfoon. Het opnamegeluid is helder en filtert achtergrondgeluiden goed uit, maar pikt wel snel een zuchtje op. Een pop filter was dus handig geweest. Bij de beloofde geluidskwaliteit bleven we ook op onze honger zitten. Tijdens een online potje Tekken 7 waren de dialogen en vechtscènes helder en scherp, maar in de elektronische soundtrack viel de G433 door de mand met zwakke bastonen. Na enkele uurtjes Spotify werd duidelijk dat ook de hoogste tonen niet haarscherp waren. Het bereik van deze koptelefoon is dus te beperkt. Fans van 7.1 surroundgeluid kunnen wel op hun beide oren slapen, maar de functie werkt enkel in games die de functie ondersteunen.

[related_article id=”220250″]

Voor zijn prijskaartje van 119 euro krijg je een aantrekkelijke headset in huis met een heleboel accessoires, maar wild van de G433 zijn we niet. Noch zijn geluidskwaliteit, noch zijn draaggemak kunnen ons overtuigen. Deze headset zit met een identiteitscrisis en wil zich zowel focussen op audiofiel als gamer, maar in de praktijk zijn er voor beide markten betere alternatieven. De Astro Gaming A10 is voor de helft van de prijs veel interessanter, die zowel in geluidskwaliteit als draaggemak zijn concurrent bij Logitech aftroeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business