Reviews

SilverStone Redline Series RL06 review: betaalbare behuizing

Voordelen
Verbeterde startknop
Goede koeling
Nadelen
Ontbrekende USB Type-C-poort
Beperkte opslagmogelijkheden
Aanbevolen prijs: €76
Waar te koop?
Totaalscore 8
We waren al fan van de RL05. Zijn opvolger is minstens even zo goed en voorziet maar liefst 10 aansluitingen voor ventilatoren. Er zijn wel enkele beperkingen die je in het achterhoofd moet houden.

De SilverStone Redline Series RL06 is de opvolger van de RL05, die één van onze favoriete budgetcases is van 2016. De RL06 komt in verschillende uitvoeringen die telkens dezelfde stalen chassis hebben die ATX- en Micro-ATX-moederborden ondersteunt. De behuizing is verkrijgbaar zonder ventilatoren aan de voorzijde en geen raam aan de zijkant. Ook kan je de case aanschaffen met een raam gemaakt uit gehard glas of met een acryl-venster, die telkens drie ventilatoren aan de voorkant hebben. Voor deze review namen we de laatste versie onder handen.

Veel koeling

Voor de drie ventilatoren zit een stoffilter en ook aan de bovenkant van de case kan je zo’n filter terugvinden. Onderaan vind je eveneens een filter terug die zich bovenaan de voeding bevindt. Deze filters zijn een welkome toevoeging ten opzichte van het voorgaande model dat slechts een stalen frame bovenaan had en minder verluchtingsgaten. In het chassis vind je aansluitingen voor maar liefst 10 ventilatoren, waarvan drie al in gebruik zijn. Aangezien de RL06 slechts middelgroot is, zal je erg veel moeite moeten doen om plaats te vinden voor zeven extra ventilatoren.

Wanneer je het paneel aan de zijkant verwijdert, voel je dat het een budgetcase betreft. Het paneel buigt gemakkelijk en het is niet eenvoudig om het paneel weer vast te klikken. Achter het moederbord heb je zo’n 3 centimeter ruimte voor kabels, wat veel lijkt maar in de praktijk toch krap is. Weinig kabelruimte is echter een probleem dat terugkomt bij zowat alle behuizingen.

Kleine manoeuvreerruimte

SilverStone heeft drie bays voorzien voor 3,5-inchdrives en twee verticale ruimtes voor 2,5-inchschijven. De RL06 biedt zo’n 20 centimeter ruimte voor een voeding die je zijwaarts in de behuizing moet schuiven. Hierdoor is het moeilijk om de kabels achteraf op hun plaats te steken, waardoor het aangeraden is om dat klusje uit te voeren alvorens je je voeding in de behuizing plaatst.

De SilverStone Redline Series RL06 heeft enkele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, zoals extra ventilatoren en een stevigere startknop. De case heeft echter geen plaats voor een 5,25-inchdrive en mist een USB-C-poort. Desalniettemin is de RL06 een degelijke behuizing die meer biedt dan cases goedkoper dan 50 euro. De koeling van de case is degelijk en de ventilatoren zijn niet te luid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business