Reviews

MSI GeForce GTX 1070 Gaming Z 8G review: stapje vooruit

Voordelen
Topprestaties
Prijs
Software
RGB led-verlichting
Nadelen
Belicht MSI Gaming-logo kan je niet aanpassen
Aanbevolen prijs: €549
Waar te koop?
Totaalscore 9
Een hogere kloksnelheid dan zijn voorganger zorgt ervoor dat dit de beste GTX 1070-gpu is op de markt.

MSI is al lang een van de populairste opties voor hardware in je gamingsysteem, en met goede reden. De infrastructuur van de Taiwanese producent behoort tot de besten van de klas. Zoek je een grafische krachtpatser maar vind je de GTX 1080 overkill, dan is het geen slecht idee om je pijlen te richten op de GTX 1070-reeks van MSI. Zijn voorganger (de GeForce 10-serie Gaming X-modellen) was al een steengoede gpu, maar de concurrentie presteerde telkens een tikkeltje beter omdat de kloksnelheden niet al te hoog waren ingesteld. Dit probleem pakt MSI aan met de GeForce GTX 1070 Gaming Z 8G, die een hogere klokfrequentie heeft. Ze maken een bescheiden sprongetje van 1,797 MHz naar 1,860 MHz. Je kan de grafische kaart op verschillende modi laten draaien: de gaming-modus gebruikt de volledige kracht van je gpu, terwijl de silent-modus de kloksnelheid terugschroeft naar 1,506 MHz. De MSI Gaming App-utility maakt je wegwijs hoe je deze instellingen naar je hand zet.

Koning in benchmarks

De GTX 1070 Gaming Z deed het erg goed in onze snelheidstests en prijkt helemaal bovenaan het rijtje met GTX 1070-gpu’s. In vergelijking met de Founders Edition GTX 1070 heeft de Gaming Z een hogere klokfrequentie en is hij een pak koeler dankzij een extra fan. Bovendien kost hij ongeveer evenveel als de referentiekaart van Nvidia. Overclocken verliep soepel en is erg eenvoudig: met een simpele knop in de bijbehorende software is het klusje geklaard. Deze kaarten bevatten verder nauwelijks verschillen met zijn voorgangers. De verlichting is vervangen door RGB-led’s en uitgebreid naar de achterplaat, waar je nu een verlicht MSI Gaming-logo terugvindt. In tegenstelling tot de twee andere led’s kan je dit wel niet naar eigen smaak finetunen. De overige twee kan je in het configuratiepaneel instellen op kleuren en effecten naar keuze.

[related_article id=”219648″]

Heb je al een GTX 1070-kaart, dan is een upgrade overbodig, want de verbeteringen zijn minimaal. Ben je een hardcore gamer en zoek je een upgrade voor een oude grafische kaart, dan kunnen we de GTX 1070 Gaming Z 8G ten harte aanraden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business