Nieuws, Tips

Bouw je eigen spraakassistent met een Raspberry Pi

Amazon heeft een stappenplan gelanceerd om zelf een Echo-luidspreker met spraakassistent Alexa te bouwen op basis van een Raspberry Pi.

Amazon wil zoveel mogelijk mensen warm maken voor zijn spraakassistent Alexa en heeft daarvoor zelfs een stappenplan beschikbaar gemaakt om zelf een Echo-luidspreker te bouwen op basis van een Raspberry Pi.

Net zoals je Siri hebt op je iPhone, Cortana op Windows of Google Now op Android, heeft Amazon met Alexa een gelijkaardige virtuele spraakassistent voor de huiskamer. Het grote verschil is dat je Alexa niet via je smartphone toespreekt, maar wel via de Echo-luidspreke. Die installeer je centraal in een kamer en staat altijd paraat om je op je wenken te bedienen.

De Echo is momenteel alleen nog maar in de Verenigde Staten beschikbaar en kost 180 dollar. Maar voor een fractie van die prijs kan je nu ook zelf een luidspreker bouwen om Amazons Alexa in huis te halen. Amit Jotwani, Amazons senior evangelist voor Alexa, heeft daartoe een stappenplan online gezet op Github.

Jotwani bouwde een DIY-versie van de Echo op basis van een Raspberry Pi 2 Model B. Naast die minicomputer – die je al op de kop tikt voor een kleine 40 euro – heb je ook nog een usb-microfoontje en een handvol andere goedkope componenten nodig om het ding in elkaar te zetten. Ook een beetje programmeerkennis is vereist.

Het stappenplan is zeer helder geschreven en van de nodige illustraties voorzien, waardoor je in principe niet al te veel problemen mag hebben om het project zelf tot een goed einde te brengen. Het resultaat is een functionerende Alexa-luidspreker die je kan helpen met vragen als “What’s the weather in Brussels?” of taken als “Set the timer for 2 minutes”.

De voornaamste beperking van deze DIY-oplossing is dat je de luidspreker niet met je stem kan doen ontwaken. Amazons Echo-luidspreker reageert wanneer je hem aanspreekt, maar bij de Raspberry Pi-versie moet je eerst een knop indrukken voor je spraakcommando’s kan uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business