Tips

5 verborgen parels in de Play Store

In de Play Store op je Android-telefoon vind je meestal de beste apps door het aantal downloads te checken. Maar als je wat dieper graaft, vind je hier en daar een verborgen juweeltje.

Androids Play Store is net zoals de App Store van Apple verzadigd: er zijn meer dan twee miljoen apps te vinden, waarvan het grootste deel bestaat uit rommel. Maar soms vind je met een beetje geluk een app die helemaal niet bekend is. We maakten een selectie van vijf verborgen parels die dat beetje extra populariteit verdienen.

1. Audio Rocket

Audio Rocket laat je luisteren naar YouTube, zelfs als je gsm vergrendeld is. Wanneer je dus muziek wilt luisteren via een YouTube-playlist, dan is deze app geschikt voor je. Het is heel simpel: je zoekt een filmpje op en drukt daarna bovenaan op de koptelefoon. Dan verschijnt er aan de linkerkant een Play-symbool. Als je daarop klikt dan speelt de video af, ook als je je gsm daarna vergrendelt.

Voor de normale weergave van filmpjes gebruik je wel beter de officiële YouTube-app, want Audio Rocket bevat reclame en de interface ziet er niet erg fraai uit.

2. AirConsole

AirConsole verandert je browser in een gaming console zonder dat je daar een duit voor moet betalen. Je gebruikt gewoonweg je gsm als controller. Het enige wat je nodig hebt is een computer en enkele vrienden met een smartphone.

De configuratie is bovendien heel eenvoudig. Op de computer surf je naar de website van AirConsole, waar je een zes- of zevencijferige code krijgt. Daarna installeer je de app op je gsm en vul je de code in. Iedereen met dezelfde code kan dan een spelletje kiezen en samen spelen. Eenvoudiger kan het haast niet en als je geen zin hebt om de app te installeren, kan je ook gewoonweg spelen op de browser van je gsm.

Verwacht natuurlijk niet de meest geavanceerde en afgelikte games, want het blijven uiteindelijk spelletjes die je op je browser speelt. Maar als je een spelavond wil organiseren met vrienden, dan is AirConsole zeker een aanrader. Het bevat populaire party games zoals Cards Against Humanity en rip-offs van Mario Party en Mario Kart. Of de makers de licentie daarvoor betaalden, durven we te betwijfelen.

3. Tasker

Met Tasker kan je haast alles op je gsm automatiseren. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je scherm automatisch dimt wanneer je niet thuis bent, of dat je wifi uitgeschakeld wordt tijdens de werkuren. Of wil je dat bluetooth automatisch wordt uitgeschakeld als je uit je auto stapt om je batterij te sparen? In het begin is het even puzzelen om alles in te stellen, maar eens alles is geconfigureerd, kan je heel wat tijd uitsparen.

Deze automatiseringsapp is niet gratis, maar voor 2,99 euro zal je niet diep in de buidel moeten tasten.

4. Wabbitemu

Wabbitemu is in de Verenigde Staten populairder, maar bij ons wordt het nauwelijks gebruikt. Het is een perfect werkende TI-73, TI-83 en TI-84 grafisch rekenmachine die in theorie het fysieke model zou kunnen vervangen. Het is bovendien helemaal gratis en eens je het hebt ingesteld, heb je geen last meer van reclame. Dit virtueel rekentoestel wordt in enkele Amerikaanse scholen toegelaten op het examen, maar dat zal hier waarschijnlijk niet snel het geval zijn. Als je voor thuisgebruik een grafisch rekenmachine wilt uitproberen, dan moet je Wabbitemu eens proberen.

5. Habitica

Weet je even niet wat te doen, of heb je motivatie nodig om een bepaalde taak te voltooien? Habitica transformeert je leven in een spelletje. In plaats van een virtueel personage te besturen, ben je zelf de protagonist van je eigen role-playing game. Je bepaalt zelf de missies die je moet voltooien om een level hogerop te gaan. Op die manier vind je mogelijk de nodige energie om te beginnen stofzuigen of om eindelijk die kartonnen dozen uit je kantoor te halen. Eens je voldoende centen hebt verzameld door je dagelijkse taken te voltooien, dan kan je bijvoorbeeld een harnas kopen om je klaar te stomen voor een gevecht.

De oplossing dus als je even weg wilt van de dagelijkse sleur en meer betekenis wilt geven aan je leven. Een alternatief voor deze app is Level up life, die vrijwel hetzelfde doet maar een klassiekere grafische interface gebruikt. Ideaal als je met een nostalgisch buikgevoel hunkert naar videospelletjes uit de jaren tachtig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business