Tips

Maak de Finder van Mac een stuk gebruiksvriendelijker

We steken het niet onder stoelen of banken: de Finder is een rommeltje. Met deze tips maak je de bestandenbrowser een stuk overzichtelijker.

Pas de zijbalk aan

 

In Windows Verkenner krijg je links een gestructureerd overzicht van de map waar je je op dat moment bevindt. Daarboven staat een selectie aan folders, onder de noemer Favorieten. Die kan je naar believen verplaatsen, pimpen en verafgoden. Op de Finder zijn de mogelijkheden beperkter, maar toch kan je met enkele aanpassingen de navigatiekolom onmisbaar maken. We leren je hoe.

Als je een map wil toevoegen aan je ‘Favorieten’, dan sleep je simpelweg die map in je zijbalk. Hetzelfde geldt als je een bepaalde map wilt verwijderen. Sleep gewoon de map uit je venster.

Als je speciale locaties zoals je muziek- of filmfolder wil toevoegen aan de zijbalk, hoef je de desbetreffende map niet op te zoeken. Druk linksboven op ‘Finder’ en daarna op ‘Voorkeuren’. In het tabblad ‘Navigatiekolom’ vink je de locaties aan die je links in je snelkoppelingen wilt.

Vind je de navigatiekolom helemaal niet handig? Dan kan je die ook verwijderen. Pak de naad tussen het venster en de zijbalk vast en sleep die naar buiten. Of je maakt de tegengestelde beweging voor een extra breed snelkoppelingenmenu.

Nog niet tevreden? Je kan het gratis cDock downloaden voor verdere customisatie. Daarmee kan je bijvoorbeeld de grootte van je iconen aanpassen of de balk een aparte kleur geven.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business