Tips

Maak de Finder van Mac een stuk gebruiksvriendelijker

We steken het niet onder stoelen of banken: de Finder is een rommeltje. Met deze tips maak je de bestandenbrowser een stuk overzichtelijker.

Verschillende weergaven voor een map

 

Soms wil je de grootte van een bestand weten. Een andere keer wil je een miniatuur-representatie van een afbeelding. Onder het menu ‘Weergave’ kan je een geschikte weergave-instelling uitpikken.

‘Symbolen’ toont een standaardweergave met enkel middelgrote pictogrammen en bestandsnamen. Deze instelling gebruik ik voor mijn programma’s.

Met ‘Lijst’ krijg je meer details over je bestanden, zoals de laatste bewerkingsdatum, grootte en type van je bestand. Dit is bijvoorbeeld handig om af te lezen hoeveel plaats je downloads innemen.

De setting ‘Kolommen’ geeft een soortgelijke lijst weer, maar zonder de extra details. In de plaats krijg je een voorbeeldweergave voorgeschoteld als je op het bestand klikt. Ook zie je de verschillende onderlocaties van die file en kan je een nieuwe folder openen zonder het overzicht te verliezen. Dankzij deze instelling zie ik het bos door de bomen in mijn documenten-map. Bovendien kan ik aan de hand van het kleine simulatievenstertje kijken of ik het juiste document vast heb.

De weergave-instelling Cover Flow verdeelt je venster in twee delen. Gebruik deze instelling enkel voor je mooiste kiekjes. Dit digitaal foto-album is verder erg wanordelijk en gebruik ik daarom niet.

Eens je een geschikte instelling gekozen hebt, zal die map voortaan op die manier weergegeven worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business