Tips

Leg automatisch afspelende Facebook-filmpjes het zwijgen op

Sinds kort spelen Facebookfilmpjes automatisch af, mét geluid. Ik help die filmpjes opnieuw te dempen.

Toen Facebook voor het eerst filmpjes aanbood op zijn platform, deed het dat redelijk onopvallend. Té onopvallend voor vele adverteerders, want te weinig mensen bekeken hun filmpjes. Facebook besloot daarop om ze automatisch te laten starten, zij het gedempd. Het werkte: de filmpjes werden alsmaar populairder. In een volgende stap verwijderde Facebook evenwel het automatisch dempen, waardoor je tegenwoordig meteen het geluid erbij krijgt. Dat kan irritant zijn als je dat niet wenst. Zo verhelp je het probleem. 

Stap 1: Instellingen

In de app vind je de instellingen overzichtelijker terug.

In de mobiele app vind je de Facebook-instellingen overzichtelijker terug dan in de browserversie. Om de filmpjes automatisch te dempen, ga je daarom via de app naar jouw accountinstellingen. Dat doe je door bovenaan op het hamburgermenu te klikken. Dat ziet er lichtjes anders uit, afhankelijk van je besturingssysteem (iOS of Android), maar je komt steeds op dezelfde plek terecht. In iOS tik je op Instellingen, in Android tik je op App Instellingen.

Stap 2: Nieuwsfeed

Facebook probeert zijn adverteerders te vriend te houden, waardoor ze het je niet al te makkelijk maken om deze instelling aan te passen. Het gevolg is dat je naar de juiste instelling op zoek moet gaan op een onverwachte plaats. Je zou immers verwachten dat je moet navigeren naar de instellingen van je nieuwsfeed, aangezien de filmpjes daar toch verschijnen, maar in de plaats moet je bij Accountinstellingen zijn. Selecteer daar nu Video’s en foto’s, waarna je de instelling Video’s in Nieuwsfeed starten met geluid vindt. Tik op de schakelaar en je bent klaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business