Tips

Zo ontgrendel je je computer met je Samsung-smartphone

Windows Hello ondersteunt voortaan Samsung Flow. Zo kan je met de vingerafdruksensor van je smartphone inloggen op je Windows-pc.

Windows Hello, het biometrische aanmeldsysteem van Windows 10, kan voortaan overweg met Samsung Flow. Flow is een applicatie waarmee je je Samsung-smartphone met je Windows-computer kan verbinden. Hoofddoel van de app is om mobiele notificaties op je pc te zien, en snel bestanden te delen, maar je kan Flow nu ook gebruiken als externe aanmeldoptie voor je computer. We probeerden de functie uit met een HP EliteBook Folio 1040 en een Samsung Galaxy S8+.

Eerst moet je de Flow-applicatie op je Windows-toestel installeren. Je vindt de Flow-app in de store. De dienst van Samsung is echter niet compatibel met Windows 10 S: na de installatie van de app moet je immers nog een driver installeren. Het volstaat om via een dialoogvenster die installatie te accepteren, waarna de driver automatisch via het internet binnenrolt. Die software in kwestie is een gewone x86-app, die je zelf even moet installeren.

Download vervolgens Flow op je smartphone en activeer de app. Nu kan je je toestel met je computer verbinden. Je dient de verbinding te initiëren via je pc. Na een korte scan zal Flow op Windows 10 als het goed is meteen je Samsung-toestel detecteren. Enkele dialoogvensters op je pc en op je smartphone zorgen er voor dat je met zekerheid je eigen telefoon met je pc koppelt. Zo is het onmogelijk voor een dief met een Samsung-smartphone om snel stiekem zijn telefoon met jouw computer te verbinden.

Als laatste stap voor de verbinding tussen de twee toestellen moet je op je smartphone je vingerafdruk scannen. Hier liep het bij ons mis: er kwam geen verbinding tot stand en de Windows 10-app leek telkens te crashen. Even heropstarten is de boodschap: hoewel er geen dialoogvenster verschijnt om je daartoe aan te zetten, lijkt het er op dat je je Windows-computer moet rebooten alvorens de software goed functioneert.

Vervolgens zet je Flow aan op je pc en je smartphone. Log opnieuw (en deze keer vermoedelijk met succes) in via je vingerafdruk. Je kan Flow nu gebruiken om bestanden te delen en notificaties te zien, maar ook om je computer te ontgrendelen.

Je kan de functie snel uitproberen door je pc even te vergrendelen met de toetscombinatie Windows + L. Er verschijnt nu een éénmalige melding waarin je te zien krijgt dat je kan inloggen met je telefoon. Zodra je op de spatiebalk klikt, verschijnt er op je Galaxy-smartphone een prompt om je vingerafdruk te scannen. Wanneer je vinger herkend wordt, ontgrendelt je pc meteen. Tijdens onze test merkten we geen noemenswaardige vertraging op tijdens het inloggen.

Hoe nuttig het is om in te loggen via Flow, laten we aan jou over. Windows Hello laat immers niet toe om je voor de eerste keer aan te melden via een extern apparaat na een reboot. Wanneer je computer na het initiële aanmelden in slaapstand gaat, of je de pc zelf vergrendelt, kan je wel meteen met Flow ontgrendelen. Je hoeft daarvoor de Flow-apps niet meer zelf te starten op Windows en/of je smartphone. Zodra je bovenstaand proces één keer doorlopen hebt, blijft de aanmelddienst van Flow op de achtergrond actief zowel op je smartphone als op je computer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business