Tips

Deel zelfvernietigende bestanden met Firefox Send

Mozilla's nieuwe website laat je een bestand delen met iemand voor een beperkte tijd, ideaal voor wie niet wil dat bestanden lange tijd online blijven staan.

Mozilla lanceert een experiment: Firefox Send. Het is een nieuwe website die je in staat stelt om eenvoudig bestanden te delen met een andere persoon. Er zijn een paar bijzonderheden: je kan maar één bestand per keer kiezen en deze verdwijnt na een tijd, à la Snapchat. Je kan het ook maar één keer downloaden.

Geen zorgen

Concreet blijft je bestand 24 uur beschikbaar nadat je het op Send hebt geplaatst. Je moet dus snel reageren, maar het betekent ook dat je niet in het oog moet houden wat er nadien mee gebeurt. Bij de meeste deelservices zoals WeTransfer of clouddiensten als Google Drive en Dropbox blijven gedeelde links naar je bestanden een lange tijd actief, voor de cloud zelfs voorgoed zolang je zelf geen actie onderneemt.

Firefox Send stelt daar zijn sneldienst tegenover. Moet je vlug een bepaalde foto of tekst delen met één persoon, dan is Send een aantrekkelijke optie. Je hoeft geen account aan te maken. De maximale bestandsgrootte is 1 GB.

Delen

Surf naar www.send.firefox.com en klik op de blauwe upload-knop. Selecteer het bestand op je lokale opslag of cloudmap. Je zal een tiental seconden moeten wachten tot het is overgezet naar de website, waarna je een hyperlink ontvangt waarmee je het kan delen. Klik op de Copy to Clipboard-knop, en plak de link in een mail of chatbericht voor de ontvanger.

Zoals gezegd duidt Mozilla de website als een experiment aan, waardoor het niet duidelijk is of Send een lang leven beschoren is. Maar het vluchtige karakter van de dienst maakt dat dit geen al te grote problemen oplevert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business