Tips

Zet de straffe Pixel-camera op je eigen smartphone

Een ontwikkelaar heeft de camerasoftware van de Google Pixel beschikbaar gesteld voor meerdere high-end Android-toestellen.

Een oekraïnse appontwikkelaar heeft een manier gevonden om de camera van de Google Pixel te importeren op andere toestellen. De uitstekende HDR+ software achter Googles eigen smartphonecamera is zo beschikbaar voor heel wat meer gebruikers. Je zal niet 100 procent dezelfde beeldresultaten produceren als met de Pixel, maar zij die de software al uitgetest hebben zeggen duidelijke verbeteringen te zien.

HDR+

[related_article id=”216640″]

Googles HDR+ software is een van de grote troeven van de Pixel-telefoons. De software maakt het nemen van mooie foto’s erg eenvoudig voor de doorsnee smartphonegebruiker. De software is geoptimaliseerd voor de Pixel, maar kan ook de resultaten van andere camera-configuraties naar een hoger niveau tillen.

Elk toestel met een Qualcomm Snapdragon 820-,821- of 835-chip kan gebruik maken van de gekopieerde camera-app. Concreet gaat het om alle processors met een Hexagon 680 Image Sensor Processor (ISP) aan boord. Dat is in essentie de meeste vlaggenschepen die dit jaar en vorig jaar op de markt zijn verschenen. Website XDA Developers wist de software al met succes te testen op de LG G6, de Samsung Galaxy S8 en de OnePLus 3, 3T en 5.

Het enige wat je moet doen om de Google camera-app op je eigen smartphone te zetten, is het downloadbestand binnenhalen op je toestel en installeren. Om dat te kunnen doen, moet je in de instellingen van je toestel aangeven dat je apps van onbekende bronnen wil toelaten. Je vindt deze optie onder het menu Beveiliging en Privacy, waarna je naar de aanvullende of geavanceerde instellingen moet gaan. Het appbestand kan je via XDA Developers downloaden. In tegenstelling tot een app uit de Google Play Store zal je na het downloaden moeten bevestigen dat je het bestand wil installeren. De software is gecontroleerd op malware en veilig bevonden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business