Tips

Zo wis je je Google-geschiedenis

Technologiereus Google houdt heel precies bij wat je allemaal doet op zijn diensten. Via je account kan je die gebruiksgeschiedenis raadplegen en verwijderen om je privacy te beschermen.

Google weet dankzij zijn brede waaier aan diensten waarschijnlijk meer van je af dan je moeder, en het toont die informatie ook netjes op je account. Dat internetdagboek bevat een schat aan informatie. Het betekent dat iedereen die op een of andere manier op je account geraakt, heel wat over je te weten kan komen, inclusief bezoekjes aan gênante websites. Vermijd dit risico door de data te verwijderen. Het enige wat je moet doen is een uitstapje maken naar de instellingen van je account.

Twee wegen

Je hebt twee opties: er is de mogelijkheid om alles wat Google van je bijhoudt in een klap te verwijderen, maar je kan ook heel specifiek gaan. De verzamelde gegevens zijn terug te vinden in je Google-account. Log je in via de knop aan de rechterkant van de zoekmachine, klik het account-icoontje aan en ga naar Mijn account. Selecteer vervolgens Mijn activiteit, dat je bij het onderdeel Persoonlijk info en Privacy vindt. Klik vervolgens het hamburgermenu met de drie bolletjes aan en ga naar Activiteitsopties.

Kies bij het onderdeel Web- en app-activiteit voor Geschiedenis beheren. Hier vindt je je surfgeschiedenis op de zoekmachine. Om alles in één beweging schoon te vegen kies je voor het hamburgermenu bovenaan de pagina en ga je voor Activiteit verwijderen op basis van. Dit geeft je de optie om op onderwerp te wissen, of vanaf een bepaalde datum alles op te ruimen. Selecteer Onbeperkt bij het datum-menu om de volledige geschiedenis te Verwijderen via de knop. Google zal je nog informeren dat de data helpt om zijn diensten te verbeteren. Bevestig vervolgens definitief dat je wil Verwijderen om de handeling uit te voeren.

Detailwerk

Specifieke datasporen van je zoekgeschiedenis zijn via de bovenstaande methode ook uit te wissen. Klik op het veld Alle producten. Je kan nu door een lange lijst scrollen met een tiental onderdelen, van je Maps-data tot de afbeeldingen die je via Google zoekt.Het is niet altijd erg duidelijk welke data er precies onder sommige aspecten valt, waardoor het beter is om grondig te zijn dan terughoudend. Een concrete zoekopdracht verwijderen gaat ook, als je weet wanneer die ongeveer plaatsvond. Ga terug naar Mijn activiteit en scroll door de tijdlijn. Als je de zoekopdracht niet meteen ziet staan, klik dan op een sessie om deze uit te klappen. Verwijderen doe je door op de zoekopdracht te klikken en in het hamburgermenu Verwijderen te kiezen.

 

Locatie en stem

Niet alle data is via Web- en app-activiteit te verwijderen. Met name je locatiegeschiedenis, apparaatgegevens en je spraakcommando’s vallen hierbuiten en moet je apart aanpakken. Ga via het hamburgermenu bovenaan de pagina terug naar Activiteitsopties. Op deze plek vind je knoppen naar de geschiedenis van locatie, apparaat, spraak, audio en Youtube. Bij die laatste vier is de interface zo goed als identiek aan die voor Web & appactiviteit, locatie is iets specialer. Klik je hier op Geschiedenis beheren, dan wordt je naar een wereldkaart gebracht waar al je bezochte plaatsen op te zien zijn. Selecteer rechts onderaan het instellingen-icoontje en ga voor Volledige locatiegeschiedenis verwijderen. Als alternatief kan je er voor kiezen om het bijhouden van je data tijdelijk stop te zetten via Locatiegeschiedenis onderbreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business