Tips

Hier moet je op letten bij het kopen van een elektrische auto

Wil je een elektrische wagen kopen? We overlopen verschillende eigenschappen van deze auto’s waarop je je keuze kan baseren.

Door de lancering van Tesla Model 3 – de eerste goedkopere auto van Tesla – komen elektrische wagens steeds meer in het straatbeeld. Wie een Model 3 wil hebben, komt voorlopig echter bedrogen uit. Enkel de mensen die al op een wachtlijst staan, krijgen in de nabije toekomst een Model 3; overige gegadigden moeten langer wachten. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven bij Tesla en andere automerken die het overwegen waard zijn. Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische wagen?

In de eerste plaats moet je kiezen tussen drie verschillende types elektrische auto’s. De volledige elektrische auto spaart het milieu het meest, maar hybride wagens zijn een stuk praktischer. Een elektrische wagen opladen duurt immers lang en de hoeveelheid laadpalen blijft schaars.

Verder is het type stopcontact dat een wagen bevat van belang. In Europa zijn Mennekes-laadpalen het meest in omloop, maar in de rest van de wereld vind je andere stopcontacten terug. Bovendien zijn andere stekkers dan weer gespecialiseerd in snelladen. Hoe ver je met je wagen kan rijden, hangt echter volledig af van de capaciteit van de batterij in je voertuig.

Ten slotte is het financiële plaatje ook erg belangrijk. Elektrische auto’s zijn duurder dan klassieke brandstofwagens, maar de overheid promoot de voertuigen met allerhande subsidies. Naar gelang de wagen die je koopt, heb je recht op meer geld van de overheid.


Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business