Tips

5 populaire apps die je beter verwijdert van je smartphone

Sommige van de populairste apps vertragen je smartphone en schenden je privacy. Hoog tijd om je van deze apps te ontdoen.

Nadat je je Android-smartphone enige tijd gebruikt, lijkt het toestel trager te reageren en de batterij sneller leeg te lopen. Doorgaans wil dat niet zeggen dat de hardware aan vervanging toe is. In plaats daarvan heb je apps geïnstalleerd die de resources van je telefoon tot het uiterste drijven. Bovendien nemen sommige apps het niet al te nauw met je privacy. Welke populair applicaties haal je best van je toestel?

1. Facebook (Messenger)

Van alle sociale media die je op je smartphone hebt staan, is Facebook één van de eerste die je zou moeten verwijderen. Zowel de Facebook- als Messenger-app verbruiken erg veel resources, waardoor de batterij van je smartphone snel leeg is en je toestel trager reageert. Bovendien vragen de apps veel te veel toestemmingen voor wat ze doen. Waarom moet Facebook bestanden van je toestel kunnen verwijderen en met welke reden heeft het sociale medium continu toegang tot je microfoon nodig? Wie een snelle smartphone wil die zijn privacy respecteert, zwiert de apps van Facebook er best onmiddellijk af.

2. Snapchat

Een andere populaire app om in contact met je vrienden te blijven, is Snapchat. Terwijl je berichten plaatst en bekijkt, gebruikt de software echter erg veel resources. Je batterij wordt leeggezogen en het geheugen van je toestel wordt opgebruikt. Bovendien downloadt de app automatisch content waarvan hij vindt dat jij ze moet ontdekken. Heb je last van een trage telefoon? Verwijder Snapchat dan van het toestel.

3. Netflix

Mensen gooien hun tv-abonnement steeds vaker buiten ten voordele van Netflix. Via het internet kan je uiteenlopende series en films bekijken, waardoor je smartphone eveneens een gegeerd medium wordt om films te bewonderen. Hierdoor gebruik je je telefoon gedurende langere periodes, waardoor je batterij wordt belast. Bovendien kan je tegenwoordig series downloaden, waardoor je eveneens de opslagruimte van je toestel opgebruikt.

4. Outlook

Outlook synchroniseert je mails op de achtergrond, wat geheugen verbruikt en de batterij doet leeglopen. In de eerste plaats verlaag je daarom best de synchronisatiefrequentie van de app. Wie de slokop volledig beu is, kan echter de standaard mail-app van Android overwegen. Deze software omvat wel niet alle functies die je van Outlook gewend bent.

5. Brightest Flashlight-Multi LED

Tijdens stroompannes en concerten is er niets zo handig als een zaklampapp. Sommige van deze apps verbruiken jammer genoeg wel erg veel resources van je toestel én verzamelen op de achtergrond een hoop gegevens. Brightest Flashlight-Multi LED is een voorbeeld van een populaire zaklampapp die wel erg veel toestemmingen vraagt. In theorie hebben de apps enkel toegang nodig tot je camera, maar deze app vraagt eveneens toestemming om je contactpersonen te bekijken en je locatie te detecteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business