Tips

Zo kan je nu al 280 tekens tweeten

Twitter test de mogelijkheid om tweets van 280 tekens te schrijven. Met deze workaround krijg ook jij toegang tot de langere tweets.

Twitter experimenteert met de verdubbeling van zijn tekenlimiet per tweet van 140 naar 280 karakters. De optie wordt momenteel bij een kleine groep gebruikers getest, maar je kan de langere tweets via een omweg ook zelf forceren.

Twitter-gebruiker Prof9 ontdekte de workaround die gebruik maakt van een stukje javascript dat de twitteraar schreef om de tekenlimiet van de tweetknop te omzeilen. Om het script te draaien heb je de userscript manager Tampermonkey nodig. Dat is een extensie die voor alle grote browsers beschikbaar is.

Eenmaal je de extensie hebt geïnstalleerd, ga je naar deze repository op Github en klik je op de ‘Raw’-knop. Tampermonkey zal nu vragen om het javascript te installeren, of je kan het script zelf kopiëren en plakken in een nieuw script.

Meer is er niet aan. Ga naar twitter.com, controleer via de extensie of het script draait en je kan meteen beginnen tweeten in 280 tekens.

Twitter kiest voor de voorzichtige aanpak en test de langere tweets met een beperkt aantal accounts. Op basis van feedback van deze gebruikers zal het beslissen of het de optie al dan niet naar iedereen uitrolt. Ondertussen kan je via deze workaround alvast proeven van deze nieuwe wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business