Tips

Stuur zelfvernietigende Gmail-berichten

Met behulp van de Snapmail-plugin kan je Gmail-berichten sturen die zichzelf na 60 seconden vernietigen.

Vertrouwelijke informatie versturen over het internet brengt een zeker risico met zich mee. Je berichten kunnen onderschept en gelezen worden door iemand met snode plannen. De meeste maildiensten encrypteren daarom je berichten, maar het is nog veiliger wanneer je e-mails slechts voor een beperkte duur blijven bestaan. Snapmail is de ideale plugin voor wie Gmail op een veiligere manier wil gebruiken.

Installatie

Ga naar de Chrome web Store om Snapmail te installeren. Ga vervolgens naar Gmail om van de nieuwe plugin gebruik te maken. Je kan op dezelfde manier berichten schrijven in Gmail zoals je gewend bent. Het enige verschil zit hem in de manier waarop je de tekst verstuurt. In plaats van op verzenden te klikken, kies je voor Snapmail. Snapmail encrypteert je bericht en slaat de tekst op in zijn servers. Vervolgens wordt de tekst doorgestuurd naar je contactpersoon.

Een mail die via Snapmail is verstuurd, open je door op de link in het bericht te klikken. Snapmail stuurt je door naar zijn website, waar je exact 60 seconden de tijd krijgt om de mail te lezen. Een timer bovenaan de pagina geeft aan hoe lang je nog hebt om de tekst te lezen. Eenmaal deze timer op nul staat, verschijnt de boodschap dat het bericht voorgoed is gewist. Je hebt hierna niet langer de mogelijkheid om de mail te lezen.

Gebruiksvriendelijk

Dat Snapmail-berichten na 60 seconden voorgoed van het internet verdwijnen, wil niet zeggen dat de tekst sowieso verloren gaat. Je kan de boodschap zonder problemen kopiëren en ook een screenshot behoren tot de mogelijkheden om de timer te omzeilen.

Snapmail is een stuk veiliger dan op klassieke wijze e-mails versturen, maar is nog steeds niet waterdicht. Wie erg veilig wil communiceren met kennissen blijft dan ook beter weg van het internet. Snapmail biedt echter wel een manier om op eenvoudige wijze veiliger om te gaan met e-mails.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business