Tips

Google Foto’s herkent jouw huisdier

Heb je een hond of kat en wil je al je leukste foto’s delen met je vrienden? Voortaan hoef je niet meer eindeloos je fotobibilotheek af te speuren.

Google Foto’s is al langer in staat om een hond en een kat te herkennen. Vanaf nu kan de app ook jouw hond of kat herkennen, zo schrijft de technologiereus in een blogpost. Tot voor kort beperkte het brein van de foto-app zich tot het onderscheiden van diersoorten, maar nu kan het ook individuele dieren identificeren en sorteren. Ik ging met de nieuwe functie aan de slag.

Wat betekent dit concreet? Als je nu je galerij bezoekt, is de foto-app niet alleen in staat om personen te sorteren, maar ook je huisdieren. Een kleine kanttekening: wegens privacybeperkingen mag Google Foto’s technisch gezien geen gebruik maken van gezichtsherkenning in Europa. Wel is het mogelijk om ze via een omweg te ontgrendelen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Dieren sorteren

Eens je het privacy-achterpoortje hebt omzeild, gaat Google je foto’s analyseren en sorteren. Net zoals bij mensen kan je aan een groep foto’s van dezelfde persoon een label toevoegen. Zo kan je nadien de naam van je huisdier intikken om al zijn kiekjes eenvoudig op te zoeken. Wil je alle foto’s met een hond of kat opzoeken in je fotobibliotheek, dan plaats je gewoon een ?- of ?-emoji in de zoekbalk.

Heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen: de extra functie wordt gestaag uitgerold. Deze melding krijg je binnenkort op je applicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business