Tips

Verdien een zakcentje met Google Opinion Rewards

De vragenlijsten nemen zo'n minuutje in beslag en belonen je met Play Store-krediet. Daarmee kan je op termijn bijvoorbeeld een betaalde applicatie of liedje downloaden.

Sinds deze maand is Google Opinion Rewards ook beschikbaar in België. In Nederland kon je de applicatie al langer gebruiken. Eens je je aanmeldt voor de dienst, stuurt Google je af en toe enquêtes op. Door enkele vragen in te vullen kunnen gebruikers Play Store-krediet opstrijken. Daarmee kan je bijvoorbeeld apps, muziek of boeken aanschaffen. De app is wel natuurlijk enkel beschikbaar op Android.

Zakgeld

Een vragenlijst neemt zo’n minuutje in beslag en kan je maximaal 75 eurocent aan tegoed voor ontvangen. Dat is niet veel, maar na verloop van tijd kan je er wel iets leuks mee kopen. Ze nemen ongeveer een minuutje in beslag. De vragen kunnen gebaseerd zijn op je locatie – zoals in een winkelcentrum – of gebaseerd op marktonderzoek van commerciële bedrijven. Je krijgt vier à zes vragen die zowel meerkeuze- als open vragen kunnen zijn. Wees wel eerlijk en aandachtig bij het invullen van de vragen. Af en toe stuurt Google een simpele vraag om te kijken of je oplet. Vul je die vragen verkeerd in, dan loop je het risico dat je geen lijsten meer ontvangt. De antwoorden worden verder niet aan je profiel gekoppeld.

[related_article id=”218599″]

Hoeveel je verdient, hangt sterk af van gebruiker tot gebruiker. De ene bouwt na verloop van tijd een bedrag van honderd euro op, anderen blijven steken op een handjevol duiten. Je kan het krediet nadien niet naar je bankrekening loodsen, maar bijvoorbeeld wel een app aanschaffen in de Play Store of je abonnement bij Google Drive financieren. Welke vragenlijsten je krijgt, is afhankelijk van hoe Google je positioneert op basis van je zoekopdrachten en andere gegevens. Er zijn verschillende factoren die aan de basis kunnen liggen, zoals woonplaats, leeftijd en gender.

Aan de slag

Wil je het zelf eens proberen? Download de app ‘Google Opinion Rewards’ van de Play Store. Open de applicatie, log in met je Google-account en vul enkele gegevens in vooraleer je ermee aan de slag kan (zoals naam, leeftijd en voorkeurstaal). Eens je die hebt ingevuld, kom je op het homescherm terecht. Daarop kan je je krediet en beschikbare enquêtes raadplegen.

 

Geen zorgen: je hoeft niet telkens de applicatie te openen om te kijken of er een vragenlijst voor je klaar staat. Vanaf je uitgenodigd wordt door Google om mee te doen aan een enquête, krijg je een melding met een bekertje als icoon. De allereerste keer gaat het om een voorbeeldenquête waarbij je nog geen krediet kan ontvangen. Vul de vijf vragen in eer en geweten in. Vanaf je de simulatie-vragenlijst hebt voltooid, kom je in aanmerking om deel te nemen aan toekomstige enquêtes. Helaas kregen wij er nog geen opgestuurd. We zijn benieuwd of we op termijn genoeg krediet zullen krijgen om enkele apps te bekostigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business