Tips

Leg meldingen in Windows 10 het zwijgen op

In Windows 10 word je vaak overweldigd door een overvloed aan meldingen. Ik toon je hoe je die notificaties dempt, of zelfs het hele Actiecentrum uitschakelt.

Eén van de nieuwe functies in Windows 10 was het Actiecentrum, dat je van meldingen en een viertal sneltoetsen (zoals bluetooth en vliegtuigmodus) voorziet. Heb je echter veel evenementen gepland in je agenda of ben je ingelogd op vele sociale media, dan word je snel overrompeld door een vracht aan notificaties. Wij tonen je hoe je de digitale postbode de laan uitstuurt.

Windows Actiecentrum

Klik je op het Actiecentrum-icoontje rechtsonder in je systeemvak, dan verschijnt er een balk met meldingen en een viertal kleine knoppen die je kan configureren. Om een melding te zien hoef je wel niet telkens dit venster te openen. Telkens verschijnt er immers een klein ballonnetje dat je kan uitvouwen om meer te lezen en eventueel actie te ondernemen, zoals het beantwoorden van een mailtje. Zie je het pictogram niet? Ga dan naar je ‘Instellingen’, selecteer ‘Systeem’, ‘Meldingen en acties’ en daarna ‘Systeempictogrammen in- of uitschakelen’. Vink daarna het schakelaartje aan naast ‘Actiecentrum’.

Meldingen uitschakelen

Krijg je veel te veel meldingen, dan is het een goed idee om meldingen selectief uit te schakelen. Een mail-ballonnetje kan misschien nog door de beugel, maar daarom hoef je niet van elke software-update op de hoogte te zijn. Ga terug naar ‘Instellingen’, klik op ‘Systeem’ en open aan de linkerzijde het paneel ‘Meldingen en acties’. Op dit scherm kan je per app aangeven of ze al dan niet meldingen mogen weergeven in het Actiecentrum. Bij ongewenste stoorzenders schuif je het schakelaartje naar links op ‘Uit’.

Actiecentrum uitschakelen

Wil je geheel komaf maken van het Actiecentrum zonder manueel elke schakelaar te verschuiven, dan kan dat in het register. Druk linksonder op het vergrootglas, typ ‘regedit’ en klik op ‘Opdracht uitvoeren’. Vouw links het mapje ‘HKEY_CURRENT_USER’ open en daarna ‘Policies’, ‘Microsoft’, ‘Windows’. Klik op het mapje ‘Windows’ met de rechtermuisknop en selecteer ‘Nieuw’, ‘Sleutel’. Geef je nieuwe map de naam ‘Explorer’. Heb je per ongeluk ergens geklikt en je nieuwe folder geen naam gegeven, druk dan met je rechtermuisknop op de map en kies ‘Naam wijzigen’.

Open de Explorer-map die we net hebben aangemaakt. Druk met je rechtermuisknop op het rechterpaneel en selecteer ‘Nieuw’, ‘DWOD (32-bit) Waarde’. Benoem deze waarde tot ‘DisableNotificationCenter’ en tik op Enter. Dubbelklik nu hierop en wijzig de waarde naar 1. Klik op OK. Sluit het register en herstart je computer. Als alles goed is verlopen, is het Actiecentrum nu van je computer verdwenen. Wil je deze actie ongedaan maken, dubbelklik dan opnieuw op ‘DisableNotificationCenter’ en geef het de waarde 0 in plaats van 1.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business