Tips

Vergeet niets meer: de 12 beste lijstjes-apps

Met een goede lijstjes-app laat je niets aan het toeval of je eigen geheugen over. Dit zijn onze favorieten.

Wie op zoek gaat naar een app om taken te plannen, zal al snel merken dat er heel wat keuze is. Er is een gezonde vraag naar, dat is duidelijk.

De diversiteit weerspiegelt niet alleen de populariteit van de apps. Iedereen heeft andere punten waar hij of zij belang aan hecht bij het opstellen van een takenlijstje. Sommige zweren bij een strak en sober design, andere willen juist graag duidelijk onderscheid maken met behulp van kleuren en andere markers. Bepaalde apps zijn gericht op het bijhouden van notities, anderen leggen de klemtoon op het behalen van doelstellingen en deadlines.

Alles hangt af van hoe je zelf omgaat met taken. De perfecte takenlijst-app bestaat niet. De beste aanpak is om met enkele apps te experimenteren voor je definitief voor een bepaalde toepassing kiest of voor een combinatie van verschillende apps gaat.

Aandachtspunten

De interface van een lijstjes-app is vaak het doorslaggevende element. Bevat het alle functies die je nodig hebt? Hoe gemakkelijk vind je de juiste knop? Hoe overzichtelijk zijn je ingeplande taken?

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of de app kan samenwerken met andere toepassingen. De mogelijkheid om je data te synchroniseren met je agenda-app is het belangrijkste, maar je kan bijvoorbeeld ook denken aan automatisering met behulp van diensten als IFTTT en Zapier.

Verder is ook de algehele snelheid van de app een aandachtspunt. Niets zo vervelend als moeten wachten tot je app de juiste informatie heeft geladen wanneer je gewoon vlug iets wil checken in je schema.

Alle lijstjes-apps die we bespreken zijn gratis beschikbaar, maar houden vaak betere en meer uitgebreide versies achter voor wie wel wil betalen. Meestal gaat het dan om een abonnementsformule waarbij je maandelijks een bepaald bedrag neertelt.

12 lijstjes-apps

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business