Achtergrond

Getest: 11 smartphones tussen 200 en 400 euro

Voor wie iets meer van zijn smartphone verwacht, maar de portefeuille niet helemaal wil plunderen, hebben we 11 toestellen vergeleken tussen 200 en 400 euro.

Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn, maar wie iets meer wil, komt automatisch in het middensegment terecht. Betere prestaties, schermkwaliteit en afwerking zijn stokpaardjes. We bekijken elf toestellen tussen 200 en 400 euro.

Hoe we testen

Voor deze vergelijking benaderden we de belangrijkste fabrikanten en vroegen om de smartphones in te sturen die volgens hen het meeste waar voor hun geld bieden in deze categorie.

We bekijken de smartphones op verschillende aspecten: fotografie, video, autonomie, schermkwaliteit, afwerking en extra functies. Dat allemaal tezamen steken we in één cijfer, met de nodige plus- en minpunten.

Daarnaast voorzien we een uitgebreide benchmarktabel, zodat je gemakkelijk kan zien hoe elk toestel presteert, vergeleken met de concurrentie.

Keuze van de redactie

Zelden hebben we zo sterk gedebatteerd op onze redactie. Bij de laatste schifting schiet er nog Sony, Motorola en OnePlus over. Die eerste wordt al snel naar de derde stek verwezen, maar kiezen tussen de Moto X Play of de OnePlus X is verschrikkelijk moeilijk.

De Moto X Play excelleert in een bijzonder sterke autonomie en een stevige 21 megapixelcamera, maar de OnePlus X regeert op vlak van benchmarks en prijs, al moet je daar wel nog 25 euro verzendingskosten bij rekenen. Update 20/01: OnePlus rekent sinds kort niet langer verzendkosten aan.

Wanneer we niet naar de prijs moeten kijken in deze categorie wint de Moto X Play zonder problemen, maar door het haarscherpe prijskaartje kunnen we niet anders dan de OnePlus X tot ‘Keuze van de Redactie’ te kronen. Wie een lange autonomie wenst, kijkt best naar de Moto X Play. Al de anderen zullen bijzonder tevreden zijn met de OnePlus X.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business