Achtergrond

Is de iPhone 7 krachtiger dan de concurrentie?

Apple heeft de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus aangekondigd. Zoals wel vaker biedt het bedrijf zijn toestellen aan voor een premium prijs. Zijn de nieuwe iPhones hun geld waard?

Wie 769 euro betaalt, kan de iPhone 7 met 32 GB opslagruimte op de kop tikken. Dit toestel heeft een 4,7 inchscherm met een resolutie van 750 bij 1.334 pixels. Verder bevat de smartphone 2 GB geheugen en een quadcore processor. Door 140 euro meer te betalen, kan je een iPhone 7 Plus in handen krijgen. Dit toestel heeft dezelfde specificaties, maar komt met een 5,5 inchscherm met een resolutie van 1.080 bij 1.920 pixels.

[related_article id=”185809″]

Duur

Apple vraagt dus meer dan honderd euro extra voor een groter scherm met een betere resolutie. Dit lijkt in onze ogen de meerprijs nauwelijks te rechtvaardigen. Wanneer we de toestellen van Apple met vlaggenschepen van andere fabrikanten vergelijken, valt alleen harder op dat Apple wel erg veel geld vraagt voor zijn iPhones.

De iPhone 7 Plus is maar liefst 150 euro duurder dan de Samsung Galaxy Note 7, het tweede duurste toestel op de markt. Bij deze smartphone krijg je echter een 5,7-inchscherm met een resolutie van 1.440 bij 2.560 pixels, vier GB RAM, 64 GB uitbreidbaar geheugen en een octacore processor.

Perfect afgestemd

Zelfs het goedkoopste toestel in onze vergelijking, de Huawei P9 van 549 euro, heeft straffere specificaties. Deze smartphone heeft een iets kleiner scherm dan deze van de iPhone 7 Plus, maar met dezelfde resolutie. Het toestel heeft eveneens 3 GB RAM en dezelfde grootte van opslagruimte. In tegenstelling tot bij een iPhone kan je de opslagruimte uitbreiden met een microSD-kaartje. Bovendien bevat het toestel een octacore processor.

Wanneer we enkel de cijfers vergelijken van de verschillende smartphones zou je wel gek moeten zijn om een nieuwe iPhone aan te schaffen. Zoals wel vaker is enige nuancering aan de orde. Apple maakt zowel de hardware als het besturingssysteem van zijn iPhones zelf. Hierdoor zijn de software en hardware van de toestellen perfect op elkaar afgestemd en kunnen de smartphones betere prestaties leveren met mindere ingewanden. Toch blijft een prijs van bijna duizend euro voor een smartphone in onze ogen moeilijk te rechtvaardigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business