Achtergrond

Het gloednieuwe Microsoft Paint in 8 stappen: spelen met 3D

Paint 3D is één van de belangrijkste vernieuwingen voor de grote update van Windows 10, die begin volgend jaar verschijnt. Wij gaan al aan de slag met de driedimensionale versie van de bekende tool.

In de lente van 2017 rolt Microsoft de tweede grote gratis update voor Windows 10 uit. De ‘Creators Update’, zoals Microsoft het pakket nieuwe functies noemt, moet iedereen in staat stellen leuke dingen te maken met Windows. De focus ligt op 3D-creatie, een tot vandaag vrij ontoegankelijk proces dat, ondanks het bestaan van gratis pakketten zoals Blender, toch een grote drempel kent. De Creators Update moet kleine kinderen in staat stellen grote 3D-scenes af te leveren met een programma dat niet moeilijker is in gebruik dan Paint. Zo weet je meteen waar de naam Paint 3D vandaan komt.

Paint 3D Preview

Om nu al aan de slag te gaan met Paint 3D moet je Windows Insider zijn en een testversie van Windows 10 met de Creators Update installeren. Enkel dan krijg je via de Windows Store toegang tot de Paint 3D-preview. Niet iedereen kan zijn computer zomaar aan het Insider-programma toevoegen, dus gingen wij alvast aan de slag met een vroege versie van het programma.

Onze testcomputer van dienst is geen moderne Surface met bijhorende pen maar iets representatiever voor het grote publiek, en oude maar moedige Sony Vaio-hybride. Hieronder gaan we stap voor stap door de voornaamste en leukste functies van Paint 3D. We nemen je mee doorheen onze ontdekkingstocht en tonen je tot slot hoe eenvoudig het is om een leuke scene te maken. Een faire waarschuwing: we zijn meer techneut dan artiest en dat zie je aan de kwaliteit van de kunstwerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business