Achtergrond

Cyberdefensie ontleed: van een veilig datacenter tot jouw privacy

De overheid moet burgers, bedrijven en zichzelf beschermen en terzelfdertijd de wet handhaven. Offline is dat de job van de mannen in het blauw, maar hoe ziet de situatie er online uit. We bekijken cyberbeveiliging op het hoogste niveau en de impact daarvan op jouw persoonlijke leven.

Eerst was er de computer, dan het internet, en voor we goed en wel beseften wat er allemaal gaande was, zaten we collectief met ons hebben en ons houden op het net. Alles en iedereen is verbonden. Dat is de kracht maar ook de zwakte van het internet. Mensen met slechte bedoelingen kunnen immers heel wat mispeuteren zonder vanachter hun pc te komen. Jezelf beschermen doe je met een goed antivirusprogramma, maar je kan niet alles zelf doen. Gaat het om het handhaven van de wet en het veilig houden van maatschappij en infrastructuur, dan komen de overheid en gespecialiseerde spelers op het toneel. We onderzoeken in dit dossier hoe de grote jongens het internet en zichzelf veilig houden, maar ook wat dat betekent voor jouw privacy. Tot slot analyseren we stap voor stap een echte cyberaanval.

Hieronder vind je het hele dossier, opgesplitst in vijf hoofdstukken. Ieder onderdeel staat op zich en het hele verhaal kan je in willekeurige volgorde lezen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business