Achtergrond

Trends in 2017: de belangrijkste technologische evoluties op een rijtje

2017 heeft zijn wortels in 2016. We kunnen dan ook nu al voorspellen wat de grote trends voor het komende jaar zullen zijn. Van AI en VR tot blockchain, 2017 belooft interessant te worden.

Het eindejaar is traditioneel het uitgelezen moment om zowel achterom te kijken naar de gebeurtenissen die we zijn gepasseerd, als vooruit te turen naar wat er op ons ligt te wachten aan de overkant van de jaarwisseling. We richten de blik vooruit en proberen te ontwaren welke technologische evoluties aan de horizon gloren en de rimpelingen die ze zullen veroorzaken in de nabije toekomst.

We bekijken vijf grote domeinen. Eerst bespreken we de toekomst van artificiële intelligentie. Waar die term niet zo lang geleden nog tot het domein van de sciencefiction behoorde, gebruiken we vandaag allemaal algoritmes die je met een beetje goede wil als intelligent kan bestempelen.

Vervolgens kijken we naar 2017 door onze virtual reality-bril. Zowat alle grote technologiebedrijven zijn intussen op de één of andere manier actief in VR en dat zullen we in het komende jaar voelen.

Dat veiligheid in 2017 belangrijker wordt dan ooit, spreekt haast voor zich. Het laatste jaar kan er geen week voorbij gaan of er is weer een groot bedrijf gehackt maar ook beveiliging van het internet der dingen zal centraal staan. Dat een bende slimme koelkasten het afgelopen jaar een deel van het internet in de VS konden platleggen, telde daarvoor als wake-up call.

Gelukkig zijn er ook positieve evoluties op het gebied van veiligheid. 2017 zou weleens het jaar van de blockchain kunnen worden. Denk daarbij niet noodzakelijk aan bitcoin. De toepassingen van blockchain gaan veel verder en kunnen de manier waarop onze maatschappij in elkaar zit wel eens drastisch veranderen.

Tot slot moeten we het natuurlijk over computers en smartphones hebben. De dingen blijven een belangrijke rol spelen al blijft de verkoop van laptops en desktops in het slop zitten. Fabrikanten hebben echter voor een duidelijke strategie gekozen, zodat we nu al kunnen voorspellen wat voor smartphones en laptops je in 2017 in de rekken mag verwachten.

Hieronder lees je per onderdeel onze gedetailleerde analyse.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business