Achtergrond

5 dingen die Tim Cook ons niet vertelde over de iPhone X

Tijdens Apples aankondigingsevent verzwegen Tim Cook en de zijnen enkele interessante details over de iPhone X.

Tijdens de Apple-conferentie deden Phil Schiller en Tim Cook van Apple de details van de iPhone X uit de doeken: gaande van het indrukwekkende scherm tot de mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden. Over een aantal andere interessante en belangrijke info werd echter gezwegen. We sommen de belangrijkste dingen die Tim Cook ons niet vertelde tijdens de aankondiging van de iPhone X voor je op.

1. Kostprijs

De iPhone X is verkrijgbaar met 64 en 256 GB opslagruimte. Aan het basismodel ben je 999 dollar kwijt, wat zich vertaalt naar 1.159 euro, zo bleek achteraf. Hoeveel je voor het 256 GB-model moet betalen, werd echter niet verteld. De website van Apple geeft wel prijs hoeveel je moet betalen, namelijk 1.329 euro. Om een stuk van de toekomst in je broekzak te kunnen steken, ben je blijkbaar een klein fortuin kwijt.

[related_article id=”218506″]

2. Snelladen

Apple haalde in het lang en in het breed aan dat je de nieuwe iPhones draadloos kan opladen. Zowel de iPhone X als iPhone 8 ondersteunen echter eveneens snelladen: een primeur voor Apple. Op een half uur tijd is 50 procent van de batterij weer opgeladen. Deze functie stond wel op een slide met een hoop functies, maar werd op geen enkel moment door één van de Apple-medewerkers vermeld.

Jammer genoeg moet je wel extra kosten doen om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Je hebt immers een Lightning-naar-USB-C-kabel nodig en een adapter voor USB-C. Apple levert in zijn doos slechts een Lightning-naar-USB-kabel met bijhorende adapter. Aan de extra kabel ben je nog eens 29 euro kwijt. Apple verkoopt USB-C-adapters voor minstens 49 dollar.

3. Schermhelderheid

Het scherm van de iPhone X heeft een maximale helderheid van 625 candela per vierkante meter. Ter vergelijking: 300 cd/m2 wordt voor de meeste schermen als goed aanzien. Ondanks het feit dat de iPhone een erg helder scherm heeft, kan je nog steeds een helderder scherm terugvinden op de Samsung Galaxy Note 8. Volgens een recente test van DisplayMate heeft de Note 8 een maximumhelderheid van maar liefst 1.240 cd/m2. De iPhone X mag dan misschien de iPhone van de toekomst zijn; hij wordt onder andere op vlak van helderheid overtroefd.

4. Selfiecamera

Apple deed tijdens zijn persconferentie de verschillende nieuwe camerafuncties van de iPhone X uit de doeken. Zo heeft het toestel een TrueDepth-camerasysteem aan boord en kan hij gezichten herkennen. Waar Apple echter stilletjes over zweeg, is dat de specificaties van de camera onveranderd zijn gebleven. Het lijkt alsof Apple dezelfde 7 MP-camera heeft gebruikt als bij de iPhone 7 en hier betere sensoren en beeldverwerking aan heeft toegevoegd.

5. Verschillende iPhones

Er bestaan twee verschillende iPhone X’en, wanneer je geen rekening houdt met de opslagruimte. Apple gebruikt twee verschillende modems in zijn toestel om ervoor te zorgen dat het compatibel is met de verschillende frequentiebanden die verschillende landen gebruiken. De iPhone 8 krijgt zelfs vier varianten mee, zodat Apple zijn modemleveranciers kan diversifiëren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business