Achtergrond

De slimme koelkast als centrale hub voor je Smart Home

De Smart Home ervaring breidt zich uit naar de koelkast en is voorzien van camera’s en een beeldscherm voor één enkele, naadloze ervaring. Connectiviteit verplaatst zich van de woonkamer naar de keuken.

De rijke Smart Home ervaringen en de verbindingen welke je nu al hebt met je smartphone, TV, wasmachine en andere huishoudelijke apparaten breidt zich tegenwoordig al uit naar je koelkast. Maar wat betekent dit concreet als we kijken naar Smart Home, de connectiviteit en de slimme koelkast welke we zo dadelijk gaan gebruiken als centrale hub voor je Smart Home? Smart Home is een trend welke zich steeds vollediger weet te introduceren en te ontwikkelen. Producten zijn steeds vaker met elkaar te koppelen, voor zowel binnen het merk als daarbuiten, doordat het open systeem huishoudelijk apparaten met elkaar verbindt.

Smart hub, Family Hub en centrale hub

De toekomst binnen huishoudelijke apparaten is nu wel een bekende: Smart Home, Smart hub en binnen Samsung is dit Family Hub; dé slimme koelkast van de toekomst, maar dan nu. Met de Samsung Family Hub koelkasten heb je jouw koelkast verbonden met het open platform van Samsung dat compatibel is met mobiele apparaten, huishoudelijke apparatuur, tv’s en sensors, voor één enkele, naadloze ervaring. Hierdoor ben je altijd en overal verbonden en kijk met de 3 camera’s je in jouw Samsung koelkast waar je ook bent. Handig voor als je in de supermarkt staat en bent vergeten te kijken wat je nog in huis hebt. Daarnaast kun je ook heel eenvoudig de temperatuur of andere instellingen regelen.

Van woonkamer naar keuken

Bovendien zijn de Family Hub koelkast voorzien van een groot beeldscherm, waarmee je écht je live entertainment van muziek en series mee kunt nemen van de woonkamer naar de keuken. Doordat er steeds meer wordt gewerkt aan een open systeem worden huishoudelijke apparaten steeds slimmer en toegankelijker. Ontvang het weerbericht en plaatst de leukste familiefoto’s op jouw koelkast als screensaver. Natuurlijk heb je ook je favoriete recepten altijd bij de hand en wordt er gewerkt aan een koppeling met de supermarkt, zodat je écht slim de recepten kunt selecteren, bestellen en bereiden.

Dit is smart

Net als de slimme wasmachines en het bedienen hiervan zijn huishoudelijke apparaten steeds vaker met elkaar te koppelen, voor zowel binnen het merk als daarbuiten, doordat het open systeem huishoudelijk apparaten met elkaar verbindt. De merken Siemens en Bosch zijn Home Connect-partner en zijn hierom te gebruiken samen met bijvoorbeeld Amazon Alexa, IFTTT (If This Then That), Nest en SMA Solar Technology AG, waarbij wij niet moeten vergeten dat er nog andere Home Connect Partners aankomen. Samsung werkt daarentegen met Tizen, een open-source platform dat lichter en sneller is dan zijn voorgangers. Eindelijk kun je je smart apparaten, op een soepele en intuïtieve manier bedienen. Het eenvoudig bedienen zien we terug in Smart Hub, de centrale hub van alle entertainment.

Conclusie

De rijke Smart Home ervaringen breiden zich uit naar je koelkast en worden hiermee de centrale hub voor je Smart Home. Regel snel en eenvoudig de temperatuur of andere instellingen, of neem je live entertainment van muziek en series mee van de woonkamer naar de keuken. Met Smart Home ben je altijd en overal verbonden en kijk je met de camera, of camera’s, in jouw koelkast waar je ook bent. Handig voor als je in de supermarkt staat en bent vergeten te kijken wat je nog in huis hebt. De slimme koelkast van de toekomst is dé centrale hub voor je Smart Home.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business