Nieuws

DuckDuckGo Search: Privacyvriendelijk zoeken in Android

Kun je eigenlijk wel om Google heen als je online wilt zoeken op een Android-toestel? Het antwoord is een volmondig 'ja', met de fijne app DuckDuckGo Search.

Toen Google aankondigde dat het alle opgeslagen informatie over gebruikers van al zijn diensten ging samenvoegen, ben ik meteen op zoek gegaan naar alternatieve zoekmachines. Van al die opties was
DuckDuckGo een van de meest veelbelovende.

Niet alleen is de zoekmachine met de koddige naam simpel uitgevoerd, maar belooft ook je privacy te respecteren terwijl je aan het zoeken bent.

We zijn inmiddels een tijdje verder en de ontwikkelaars hebben niet stil gezeten. Ze hebben een uitstekende Android-app ontwikkeld, zodat smartphonegebruikers ook mobiel een alternatief hebben voor de alom aanwezige zoekmachine van Google.

[related_article id=”158578″]


Wat DuckDuckGo, naast de eerder genoemde privacybescherming, een uitstekende optie maakt voor Android, zijn de !bang trefwoorden. Daarmee kun je na het intikken van een enkele letter je zoekopdrachten snel specificeren. Als je bijvoorbeeld George Clooney wilt opzoeken op Wikipedia, tik je ‘George Clooney !w’ en je komt direct uit op de juiste pagina.

De app heeft ook een nieuwsportaal op de startpagina, wat het de ‘waterkoeler’ noemt. Als je daar geen behoefte aan hebt, zet je de nieuwsstroom simpelweg uit in de instellingen.

DuckDuckGo Search is geknipt voor alle mensen die wat ongemakkelijk worden van hun eigen Google-verslaving en op zoek zijn naar een alternatief dat niet alles opslaat wat je online doet, zowal op de desktop als je Android-toestel.

Je kunt DuckDuckGo Search vinden in Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business