Nieuws

Weg met papier dankzij Evernote Scannable

Met een goede scanner-app op je smartphone of tablet maak je je leven heel wat georganiseerder. Evernote doet met de nieuwe app Scannable een gooi naar een plaats op je iDevice.

Desktopscanners zijn nog niet dood, maar voor heel wat mensen is zo’n apart toestel volledig overbodig.

Waarom zou je immers vertrouwen op het zoveelste stuk hardware, wanneer je voor eenvoudig thuisgebruik net zo goed een app kan gebruiken? Dat is het idee achter Evernotes nieuwste toevoeging aan de app-familie: Scannable for iOS.

[related_article id=”161563″]

De Evernote-app zelf bevat al een hele tijd een soort scanning-functies, maar met Scannable krijg je een veel robuuster set features onder je vingers om documenten in te scannen, te verbeteren en te delen.

Werken met de app is eenvoudig, zoals het hoort. Als je hem opent, is Scannable meteen klaar om iets op te nemen. Je ziet meteen een zoeker op het scherm verschijnen; plaats het document dat je wil inscannen binnen die haakjes, en de app zal het snel en automatisch fotograferen.

Vervolgens past Scannable ook meteen de nodige wijzigingen toe aan de genomen foto, en daar was ik het meest van onder de indruk. Het gaat hier om eenvoudige opdrachten als bijsnijden, draaien, opscherpen, maar het eindresultaat was bij een breed gamma documenten uitstekend. Tekst is steeds helder leesbaar, de zwart-wit verhouding wordt ook bij mindere foto’s goed rechtgetrokken, en plooien in het gefotografeerde papier verdwijnen bijna helemaal.

Ook langere bonnetjes of documenten met meerdere pagina"s verwerkt de app vloeiend. Langere papieren hoef je niet in meerdere keren te fotograferen, wat een hoop gepruts bespaart. Bij documenten met meerdere pagina"s is het erg fijn dat Scannable deze bijna zonder onderbreking na elkaar kan inlezen, waardoor je erg snel komaf maakt met een stapeltje papier. Je hebt écht geen excuus meer om je leven niet wat meer paperless te maken.

Naast de te verwachten optie om alles naar je Evernote te sturen, kan je elke scan ook delen via mail of een iMessage, of opslaan in de Camera Roll of je cloudopslagaccount (iCloud, Dropbox, of Google Drive). Ook handig: met de optie Meeting verbind je een bepaalde scan aan een afspraak in je agenda.

Scannable is uiteraard niet de eerste of enige scanner-app in Apples appwinkel, maar deze app heeft wat ons betreft een aantal features die hem zeker de moeite waard maken; een prijs van nul euro is natuurlijk ook leuk meegenomen. Voorlopig kan je Scannable enkel op iOS-toestellen draaien; een Android-versie is in de maak, maar een te verwachten verschijningsdatum is nog niet gekend.

Afbeeldingen via Cnet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business