Tips

Voorkom dat Windows belangrijke apps vertraagt

Sinds de Fall Creators Update laat Windows 10 onbelangrijke processen minder energie toe, maar soms pikt hij de verkeerde eruit. Ik toon je hoe je dat terugdraait.

Dankzij de Fall Creators Update kan Windows slimmer omspringen met de energie die verschillende computerprocessen gebruiken. Het besturingssysteem kan processen die minder belangrijk zijn in een lage energie-modus plaatsen. Het systeem beslist zelf welke processen in die categorie vallen. Dat detectiesysteem is echter niet alziend, en het kan wel eens voorvallen dat Windows een belangrijke app vertraagt. Ik laat je zien hoe je manueel energiebeperking voor een proces opheft.

[related_article id=”222305″]

Vooraleer je een programma op energiedieet zet, moet je controleren of Windows het zelf al niet heeft aangeduid als een niet-cruciaal proces. Open Taakbeheer met de sneltoets ‘CTRL+ALT+DEL’ en klik op ‘Meer details’. Daarna klik je bij de tabbladen op ‘Detail’s. Rechterklik op een categorietitel en klik op ‘Kolommen selecteren’. Scrol in de lijst naar beneden tot je bij ‘Energiebeperking’ aankomt en vink de optie aan. Klik op ‘Ok’ om de aanpassing door te voeren. In ‘Taakbeheer’ kan je nu ook zien of energiebeperking in- of uitgeschakeld is voor een proces. Is je computer aangesloten op het stroomnetwerk, dan is de optie normaal gezien voor alle processen uitgeschakeld. Het is enkel wanneer je batterij werkt dat energiebeperking de kop op kan steken.

Volledig of individueel uitschakelen

Om ‘Energiebeperking’ in één klap voor alle apps uit te schakelen, klik je in het systeemvak op het batterij-icoontje. Schuif de slider voor de batterij-modus helemaal rechts om ‘Beste prestaties’ te activeren. In deze modus is energiebeperking automatisch uitgeschakeld. Om energiebeperking voor een individueel proces op te heffen open je de ‘Instellingen’ en ga je via ‘Systeem’ naar ‘Batterij’. Klik hier op ‘Batterijverbruik per app’. Klik op de app waarvoor je energiebeperking wil uitschakelen. Verwijder het vinkje bij de optie ‘Laat Windows beslissen’ en vervolgens ook bij ‘Werk dat app kan doen op achtergrond verminderen’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business