Nieuws

Tesla wagens krijgen binnenkort dashcamupdate

Na lang wachten maakt de dashcamsoftware binnenkort zijn intrede bij Tesla. Dit bevestigde Elon Musk gisteren via Twitter.

Een dashcam is een nuttig stukje technologie voor in de wagen. Zo’n cameraatje voor in je auto is nuttig om ongelukken vast te leggen op beeld. Eigenaars van een wagen van Tesla zullen binnenkort geen afzonderlijke dashcam meer moeten aanschaffen, aangezien deze software verwerkt zal worden in de wagens.

Vorig jaar in augustus deelde Tesla CEO Elon Musk reeds mee dat deze technologie “binnenkort” haar weg naar de wagens zou vinden. Daarna is echter niet meteen nieuws verschenen over de update. Dat was alleszins zo tot gisteren. Een Twitter-gebruiker vroeg gisteren via het platform aan Musk hoever het bedrijf stond met de dashcam. Hierop reageerde Musk dat de betaversie van deze functie zou behoren tot de eerstvolgende update van de Tesla Autopilot. Deze versie 9 van de Autopilot zou echter al beschikbaar moeten zijn, aangezien deze gepland was in augustus. Ook die deadline heeft Tesla overduidelijk niet gehaald.

We weten dus dat de volgende update de dashcamfunctie zal bevatten, maar wanneer deze update zal plaatsvinden, is dan weer een mysterie. Tot slot is ook de exacte werking van de software nog niet bekend. De dashcam kan namelijk gebruik maken van beelden afkomstig van acht verschillende camera’s, maar dat is dan ook alles wat we momenteel kunnen zeggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business