Nieuws

Firefox gaat gebruikers binnenkort waarschuwen voor recent gehackte websites

In september 2018 lanceerde Mozilla Firefox Monitor, een online dienst die gebruikers verwittigt wanneer hun gegevens gecompromitteerd werden in een hack. Mozilla kondigt nu aan de dienst uit te breiden naar alle Firefox-browsers via een add-on.

De nieuwe functionaliteit heet Firefox Monitor Notifications en wordt toegevoegd aan de Firefox Quantum-browser. Wanneer gebruikers een site bezoeken die recent (in de afgelopen twaalf maanden) in het nieuws is gekomen omwille van een hack, zal de add-on een waarschuwingsmelding tonen aan de gebruiker. Gebruikers kunnen dan doorklikken op de melding om te zien of ze persoonlijk betrokken zijn bij de hack. De functionaliteit wordt in de loop van de weken uitgerold bij alle Firefox-gebruikers. Uiteraard is het ook mogelijk om de functionaliteit uit te schakelen.

Naast de aankondiging van de add-on kondigt Mozilla ook aan dat de Firefox Monitor-dienst op dit moment verder wordt vertaald, onder andere in het Nederlands. Het bedrijf wil de dienst zo toegankelijker maken voor een groter publiek. Het is op dit moment reeds mogelijk om in de Nederlandstalige versie van Firefox Monitor te controleren of je e-mailadres betrokken is bij een hack.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business