Tips

Workshop: Stop ongewenste mail in Gmail

Het is nooit fijn om ongewenste mail te ontvangen. Reclamemails zijn al vervelend, maar die ‘grappige’ berichten van een oud-collega die je iedere week toegestuurd krijgt kunnen nog vervelender zijn. Zo ga je om met ongewenste mail.

Er zijn twee manieren om ongewenste mail te stoppen. De eerste is de meest voorkomende: reclamemails, al dan niet gewenst of ooit aangevraagd. Daarvoor kun je jezelf makkelijk afmelden, zodat je van de verzendlijst verwijderd wordt. Een andere manier is om gebruikers te blokkeren, zodat je nooit meer mails van hen ontvangt.

Afmelden

Ontvang je reclamemails of nieuwsbrieven van bijvoorbeeld PINTEREST of FACEBOOK? Dan kun je jezelf daar vaak heel makkelijk voor afmelden. In de meeste gevallen laat Gmail boven in het mailtje, naast de afzender, de functie AFMELDEN zien. Klik daar op en je bent klaar. Staat dat er niet? Scroll dan naar beneden. Onder in de mail vind je steevast de functie AFMELDEN.

Meld je af – dat is de netste manier om het probleem op te lossen.

Blokkeren

Een andere optie is om de verzender te blokkeren. Handig, voor het geval ze geen afmeldfunctie hebben of toch mails blijven sturen. Of voor die vervelende ex-collega met zijn kattenfilmpjes of ‘grappige’ PowerPointpresentaties! Ga rechtsboven naar de drie puntjes boven elkaar, MEER. Klik daar op en zoek vervolgens de functie … BLOKKEREN. Vanaf dat moment worden mails van deze afzender gemarkeerd als Spam en zullen ze in je spam-folder terechtkomen!

Kom je niet van de verzender af? Blokkeer hem dan!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business