Nieuws

Apple lanceert pas ten vroegste in 2020 een 5G iPhone

Teleurstellend nieuws van Bloomberg. Uit berichtgeving op de website blijkt dat het nog wel even duurt voordat we een met 5G uitgeruste iPhone krijgen.

In 2019 zouden de eerste 5G-netwerken reeds een feit moeten zijn. Logischerwijs verschijnen er ook steeds meer smartphones die met de nieuwe dataverbinding overweg kunnen, maar voorlopig behoort een iPhone daar nog niet bij.

Volgens Bloomberg wil Apple nog even de kat uit de boom kijken, net zoals het dat deed bij 3G en 4G. Apple wil de technologie wat extra tijd geven om eventuele kinderziekten weg te werken. De intrede van 3G en 4G ging bijvoorbeeld gepaard met wat problemen waardoor Apple begrijpelijk terughoudend is. De vraag is echter of consumenten bereid zijn om wat langer te wachten op een 5G-telefoon wanneer concurrenten zoals Samsung deze reeds aanbieden.

Een interessant feit is de vete tussen Qualcomm en Apple. De eerste problemen tussen de twee bedrijven dateert al van begin 2017. Toen klaagde Apple Qualcomm aan omwille van de hoge licentieprijzen van Qualcomm. Vorig jaar klaagde Qualcomm vervolgens Apple aan, toen het bedrijf Apple verweet dat ze contractbreuk hebben gepleegd. Hierdoor is Apple genoodzaakt om modem chips te zoeken bij een andere producent, waarvoor Intel de meest voor de hand liggende keuze is. Voorlopig laten de Intel-chips echter op zich wachten, wat mogelijk ook de vertraging voor een 5G iPhone verklaart.

Zoveel maakt het voor ons uiteindelijk niet uit, aangezien het sowieso nog wel even zal duren vooraleer we 5G mogen verwelkomen in onze contreien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business