Nieuws

Apple neemt voormalig Tesla en Microsoft ontwerper aan

Apple heeft voormalig Tesla ontwerper Andrew Kim aan de haak kunnen slaan. Komt de Apple Car weer een stap dichterbij?

Komt er binnenkort een iCar of Apple Car? De kans lijkt weer net iets groter te zijn geworden. Apple heeft namelijk net Andrew Kim aangenomen, een ontwerper met de nodige ervaring als we het hebben over technologisch hoogstaande consumentenproducten. Zo werkte Kim al aan Windows 10, de Xbox One S en meerdere Tesla’s.

Andrew Kim weet dus hoe hij een product moet ontwerpen en dat liet hij helemaal terug in 2011 ook al merken. Volgens een artikel van Engadget ontwikkelde hij toen een iPad-stand waar ook een iPod, iPhone en pen in pasten. Het jaar daarna ontwierp hij een compleet redesign voor Microsoft in drie dagen, helemaal op zichzelf. Hij werd daardoor aangenomen en zou 3,5 jaar bij Microsoft werken aan producten zoals de Xbox One S, Windows 10 en de HoloLens.

Eind 2016 kwam hij bij Tesla terecht, waar hij werkte aan de Roadster V2, het Model Y, de Tesla Semi, het Model S, X en het Model 3. Kim komt nu dus bij Apple terecht, waar hij eender wat kan gaan doen, maar op basis van zijn ervaring zou hij best wel eens aan een elektrische wagen kunnen gaan werken. In de industrie is het alvast geen geheim meer dat Apple aan een eigen wagen werkt en dat al sinds 2015. In het verleden trok het bedrijf ook al medewerkers aan van autobouwers Fiat, Mercedes en Ford. Het project zou intern de naam Project Titan hebben meegekregen en Apple mikt momenteel op een releasedatum in 2021.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business